Πρόεδροι Γαλλικής και Ιταλικής Βουλής: «Η ΕΕ είναι σε λάθος δρόμο»

Σημαντική παρέμβαση σε ευρωπαικό επίπεδο, σχετικά την ελληνική κρίση αλλά και την αποτυχία συμφωνίας στο μεταναστευτικό, πραγματοποίησαν, ο πρόεδρος του γαλλικού Κοινοβουλίου Κλωντ Μπαρτολόν και η Ιταλίδα ομόλογός του Λώρα Μπολντρίνι. 

Με κοινή τους ανάρτηση στον ιστότοπο της εφημερίδας Liberation, οι Μπαρτολόν και Μπολντρίνι υποστηρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν βρίσκεται στο σωστό δρόμο» και πως απτή απόδειξη αυτού είναι η ελληνική κρίση και το μεταναστευτικό.

Οι δύο ευρωπαίοι πολιτικοί, μιλούν για «δραματική αποκορύφωση της ελληνικής κρίσης» και στηλιτύουν τις «απαράδεκτες» δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών, αλλά και τις  πολιτικές της τρόικας στην Ελλάδα.

«Πώς φθάσαμε έως εδώ;» διερωτώνται εκφράζοντας την απορία τους για το γεγονός ότι «δεν καταφέραμε να βρούμε έναν κοινό τόπο συμφωνίας με την ηγεσία μιας οικονομίας, που δεν ζυγίζει περισσότερο από το 2% του ΑΕΠ της Ε.Ε.;».

«Πώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι δυνατόν να χαρακτηρίζουμε ως βοήθεια τις παρεμβάσεις αυτές που έχουν φέρει τόσο καταστροφικά αποτελέσματα στη ζωή των Ελλήνων; Ο γιατρός έγραψε λάθος συνταγή και επιμένει πεισματικά και ουδόλως τον ενδιαφέρει εάν ο ασθενής τον οποίο υποτίθεται ότι φροντίζει, διακινδυνεύει τη ζωή του. .. και αυτό δεν είναι αλληγορία» υπογραμμίζουν.

«Όλα αυτά τα στοιχεία», συνεχίζουν στην ανάρτησή τους, «καθιστούν εξ’ ίσου απαράδεκτες τις δηλώσεις ορισμένων Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι προσποιούνται ότι εξεπλάγησαν από το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού απορρίπτει τα μέτρα που του επιβλήθηκαν».

Όπως προειδοποιούν οι πρόεδροι των δύο Κοινοβουλίων, «σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, ανεπίλυτα θέματα όπως αυτό της ελληνικής κρίσης ή του μεταναστευτικού, έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν άμεσο αντίκτυπο στις χώρες μας, είτε το θέλουμε είτε όχι».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here