Προδρόμου: Άλλη μία τουρκική πρόκληση η ανακοίνωση για εποικισμό της Αμμοχώστου

 

«Ακόμα μία πρόκληση από τις κατοχικές Αρχές» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδόμου, την ανακοίνωση του ψευδοκράτους για εποικισμό της πόλης της Αμμοχώστου, εξέλιξη την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία παρακολουθεί ψύχραιμα και στενά.

Την απόφαση να ανοίξει την περίκλειστη από το 1974 Αμμόχωστο και να εποικίσει το παραθαλάσσιο Βαρώσι (η τα Βαρώσια), την πάλαι ποτέ τουριστική περιοχή της Αμμοχώστου, πήρε σήμερα η ψευδοκυβέρνηση των κατεχόμενων της Κύπρου, σύμφωνα με με την Daily Sabah.

Ήρθε πλέον η ώρα να κάνουμε ένα απτό βήμα για τα Βαρώσια, δήλωσε ο «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι που ανακοίνωσε την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» για την σύσταση μια ομάδας ειδικών, η οποία θα μπει στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και θα προβεί σε «επιστημονική καταγραφή» των περιουσιακών στοιχείων, ακινήτων και μη, όπως μετέδωσε το philenews.com.

Θα διαπιστώσει, είπε, τα περιουσιακά στοιχεία των βακουφίων, ποια είναι τα επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, θα τα καταγράψει σε μια έκθεση που θα δοθεί στον ίδιο. Με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν, συνέχισε ο κ. Οζερσάι, θα καθορίσουν την πολιτική – όπως ανέφερε – που θα ακολουθήσουν στα Βαρώσια. Στην ομάδα αυτή, είπε, θα «επωφεληθούν από ονόματα που δραστηριοποιούνται στη διεθνή αρένα».

Ο κ. Προδρόμου

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο κ. Προδρόμου τόνισε ότι «στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξε πρόταση από την ελληνοκυπριακή πλευρά για να διοριστεί μια επιτροπή ειδικών, μία ανεξάρτητη επιτροπή που θα εκτιμούσε τις ανάγκες για αναστήλωση, την προετοιμασία της πόλης ενόψει της ενδεχόμενης επιστροφής των κατοίκων της».

Για να συμπεράνει ότι, «η πρόθεση αυτή που εκφράζει το κατοχικό καθεστώς σήμερα, είναι για να βρεθεί ένας τρόπος να υφαρπάξουν περιουσίες από τους νόμιμους κατόχους».

Όπως εκτίμηση ο Πρόδρομος Προδρόμου, «οπωσδήποτε αυτή η παρέμβαση πρέπει να σχετίζεται με τα γεγονότα που διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στη θάλασσα της Κύπρου

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here