Προανακριτική για Παππά: Καταρρέει με το καλημέρα η σκευωρία-Ο Κ. Τόμπρας διαψεύδει Καλογρίτσα και αφήγημα ΝΔ

Καταρρέει η σκευωρία κατά Τσίπρα, Παππά και ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατάθεση στην προανακριτική επιτροπή του πρώτου μάρτυρα, του  συνδέσμου μεταξύ Καλογρίτσα – Χούρι, Κυριάκου Τόμπρα.

Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος που έγινε μεταξύ του προέδρου της επιτροπής και του πρώτου μάρτυρα. Ρωτά ο πρόεδρος: « Τι εννοεί ο Καλογρίτσας όταν έλεγε ότι έχει εντολή από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη;». Και απαντά ο Κυριάκος Τόμπρας: «τα αρχ@δι@ του Καράμπελα».

Ο σύνδεσμος μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα και της λιβανέζικης εταιρείας κατέθεσε ακόμα ότι ο ίδιος γνώρισε τον Καλογρίτσα στον Χούρι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την πρώτη χειραψία της ζωής τους την έκαναν με σύσταση δική του.

Ο κ. Τόμπρας υπογράμμισε ότι στην ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπάρχουν τα ονόματα των κ.κ. Παππά και Τσίπρα, διαψεύδοντας για άλλη μια φορά τις αιτιάσεις του Χρ. Καλογρίτσα. Όπως συμπλήρωσε ο ίδιος δεν ήταν ποτέ παρών σε συζήτηση – συνάντηση Παππά με Καλογρίτσα ή Χούρι με Παππά.

Ο μάρτυρας όχι μόνο απέρριψε τους ισχυρισμούς του εργολάβου περί διαμεσολάβησης του Ν. Παππά, αλλά έδωσε μία νέα διάσταση σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες του λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού, CCC, ήταν αυτοί που ενδιαφέρονταν να εμπλακούν με την ελληνική τηλεοπτική αγορά και γι’ αυτό, όπως είπε, προσέγγισαν τον Χρ. Καλογρίτσα αλλά και άλλους επιχειρηματίες των μίντια.

Παράλληλα ο κ. Τόμπρας αφηγήθηκε ότι η πλευρά Χούρυ του είχε επισημάνει ότι ο Χρήστος Σπίρτζης προέτρεψε τον Χρ. Καλογρίτσα «να πάει να γ@μηθεί» και να βάλει λεφτά από την τσέπη του!».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Τόμπρας εκτίμησε πως  «τελικώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να κάνει δικό της κανάλι και πως η λιβανέζικη CCC «δεν είχε κάλυψη από την κυβέρνηση».

Παράλληλα υποστήριξε πως η πλευρά Καλογρίτσα «είχε βάλει 8 εκατ. ευρώ» στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια.

«Είμαι ο δραστικός καταλύτης, ο διαμεσολαβητής. Χωρίς εμένα δεν γινόταν συμφωνία Χούρι – Καλογρίτσα. Στην πρώτη συνάντηση διαπίστωσα απλώς βούληση για συνεργασία» σημείωσε ο Κυριάκος Τόμπρας.

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω συνάντηση στο Μαξίμου. Μπορεί να έγινε η συνάντηση Καλογρίτσα – Χούρι στο καφενείο. Δεν άκουσα τον Παππά» ανέφερε σε άλλο σημείο και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει σε καμία αλληλογραφία ούτε ο Νίκος Παππάς ούτε άλλο πολιτικό πρόσωπο.

Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου αν ξέρει ποιος είναι το «White House» και το «White Porscha» απάντησε: «Εγώ δεν ρώτησα ποτέ γιατί το φανταζόμουν, αλλά δεν το ξέρω. Και δεν θα το πω ποτέ τι φανταζόμουν. Με φαντασίες δεν στήνονται δίκες. Ρωτήστε τον Φουάντ Χούρι».

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο πλαίσιο μιας αστικής εμπορικής διαφοράς μεταξύ δύο παρ’ ολίγον συνεταίρων με αντικείμενο τη διεκδίκηση του ποσού των 3 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων ο καθένας χρησιμοποιεί το γκουβέρνο για τους δικού του λόγους».

Ο Κυριάκος Τόμπρας θα καταθέσει εκ νέου την Τρίτη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here