Προανακριτική για Παππά: Έγγραφο «βόμβα»-Ο Καλογρίτσας αναγνωρίζει ότι χρωστάει 3 εκ. δολάρια στον Χούρι

Ενα νέο συγκλονιστικό και αδιαμφησβήτητο στοιχείο, αποδεικνύει το μεγάλο φιάσκο ΝΔ – Καλογρίτσα με την προανακριτική που στήθηκε χωρίς στοιχεία μόνο και μόνο για να συκοφαντήσει πολιτικούς αντιπάλους αλλά τώρα γυρίζει μπούμερανγκ στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο πρώτος μάρτυρας Κυριάκος Τόμπρας στη συνέχεια της κατάθεσής του κατέθεσε  το χειρόγραφο, όπως υποστήριξε, χαρτί της συμφωνίας Χούρι -Καλογρίτσα με το οποίο ο Χρήστος Καλογρίτσας αναγνωρίζει την οφειλή των 3 εκατομμυρίων δολάρια προς την εταιρεία.

Η συμφωνία υπογράφηκε στο σπίτι του Χούρι στην Πολιτεία και υπογράφεται από τον επιχειρηματία, τον Χρήστο Καλογρίτσα και τον Κυριάκο Τόμπρα που ήταν ο σύνδεσμος μεταξύ των δυο πλευρών.

Συμφωνία Καλογρίτσας Χούρι

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας «Οι αξιώσεις για τα 3 εκατ. είχαν αρχίσει από το 2017. Στις 6 Μαΐου πήρα τον Καλογρίτσα και τον πήγα στο σπίτι των Χούρι στην Πολιτεία. Μετά από 3 ώρες εξαντλητικής συζήτησης ο Καλογρίτσας αποδέχεται την οφειλή του και πάνω στο χαλί του σαλονιού υπογράφουν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με τις υπογραφές Χούρι – Καλογρίτσα – Τόμπρα όπου κωδικοποιημένα καταγράφεται ο τρόπος εξόφλησης».

Να σημειωθεί ότι η ημερομηνία που υπεγράφη το συμφωνητικό είναι 6 Μαΐου 2018, δηλαδή, δυο χρόνια μετά το τηλεοπτικό αποτυχημένο εγχείρημα του Καλογρίτσα. Έτσι σύμφωνα με τον μάρτυρα ο οποίος συνυπογράφει το συμφωνητικό, ο Καλογρίτσας αναγνωρίζει ότι χρωστά τα 3 εκατομμύρια ευρώ στον Χούρι.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο μάρτυρας, ο Καλογρίτσας είπε στον Χούρι ότι δεν είναι αξιόπιστος για τις τράπεζες και έχει πρόβλημα ρευστότητας. Έτσι  συμφώνησαν ο Χούρι  είτε να  προεξοφλήσει ανεκτέλεστα έργα που είχε αναλάβει η εταιρεία Καλογρίτσα και όταν πληρωνόταν από το δημόσιο να του επέστρεφε τα χρήματα είτε οι Χούρι να τον βοηθήσουν να αναλάβει  δουλειές στο εξωτερικό ώστε να μπορέσει να τους εξοφλήσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Τόμπρας κατέθεσε ακόμα ότι δεν είχαν ποτέ μιλήσει για κανάλι οι Χούρι και ο Καλογρίτσας πριν τους φέρει σε επαφή. Και μάλιστα αναρωτήθηκε εάν είχαν συμφωνήσει ήδη μεταξύ τους «τότε γιατί ήρθαν σ’ εμένα και εγώ γιατί έτρεχα σε Κουρή και Βρυώνη;»

Σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου για τις σχέσεις της εταιρείας CCC με την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Τόμπρας κατέθεσε ότι δεν είχε καμιά επαφή με την κυβέρνηση. «Γιατί αλλιώς εμένα τι με ήθελε; Σίγουρα δεν είχε γίνει κουβέντα για κανάλι μέχρι να έρθουν σε μένα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here