Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο θα ζητήσει η ΝΔ-Δεν αποδίδονται ποινικές ευθύνες στον Αλ. Τσίπρα-Αίνιγμα η στάση των Καραμανλικών

Στην επιλογή της συγκρότησης προκαταρκτικής επιτροπής, πουθα διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου στο σκάνδαλο Novartis, καταλήγει η κυβέρνηση. Το ενδεχόμενο Εξεταστικής απορρίπτεται καθώς θα έδινε στην αντιπολίτευση να επικεντρώσει στο πραγματικό σκάνδαλο Novartis, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για συγκάλυψη των ενόχων.

Το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσουν οι καραμανλικοί βουλευτές, καθώς ο κ. Παπαγγελόπουλος, υπήρξε προσωπικός φίλος του Κώστ Καραμανλή, όταν ήταν πρωθυπουργός και άνθρωπος εξ απορρήτων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική πλειοψηφία θα εισηγηθεί τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης με αντικείμενο την αναζήτηση ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη  Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. «Ο κ.Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

«Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας» ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με συνεργάτες του.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here