Προαγωγές εισαγγελέων στον Αρειο Πάγο-Παρελήφθη η Γ. Τσατάνη

Σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προήχθη από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ο εποπτεύων εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Ιωάννης Αγγελής, ενώ παραλείφθηκε η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, λόγω της πειθαρχικής της καταδίκης για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του Α. Βγενόπουλου.

Εγιναν επίσης άλλες 17 προαγωγές εισαγγελέων.

Η κυρία Τσατάνη   είχε καταθέσει αίτηση για την προαγωγή της στο βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ωστόσο η προαγωγή της δεν   υλοποιήθηκε  για καθαρά τυπικούς λόγους.    Ειδικότερα, δεν προήχθη στο βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, λόγω της    απόφασης του Δευτεροβάθμιου 9μελούς   Πειθαρχικού  Συμβούλιου του Αρείου Πάγου  με την  οποία επικυρώθηκε η  πρωτοβάθμια πειθαρχική απόφαση που τις επέβαλε την ποινή της στέρησης μισθού 60 ημερών  για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του αποβιώσαντα επιχειρηματία Ανδρέα  Βγενόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Τσατάνη έχει προσφύγει στο  Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί να ακυρωθεί η εν λόγω πειθαρχική απόφαση, υποστηρίζοντας  ότι έχει παραβιαστεί η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και η Ελληνική νομοθεσία.

Ο Ιωάννης Αγγελής

Ο κ. Αγγελής τον περασμένο Οκτώβριο είχε ορισθεί επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής στη θέση του Κωνσταντίνο Τζαβέλλα ο οποίος ήταν επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, επί μια τετραετία.

Τώρα μετά την δημοσίευση της προαγωγής του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα εγκαταλείψει τη θέση του στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία και εν συνεχεία το ΑΔΣ θα καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί.

Ο νέος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου γεννήθηκε το 1957 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Σεπτέμβριο του 1983.

Από το βαθμό του εισαγγελέα Εφετών ο  κ. Αγγελής διαδραμάτισε   ρόλο στην υπόθεση του Ανδρέα  Βγενόπουλου.

Ο κ.  Αγγελής είχε καταθέσει δύο αναφορές σε βάρος συναδέλφων του καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο του.

Αρχικά οι δύο αναφορές τέθηκαν στο αρχείο στις 30 Ιουνίου 2016 από τον αντεισαγγελέα  του Αρείου Πάγου Μανώλη  Ρασιδάκη.

Όμως, η Ξένη Δημητρίου μόλις  ανέλαβε καθήκοντα εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, μετά την αποχώρηση, λόγο ορίου ηλικίας, της Ευτέρπης Κουτζαμάνη, ανέσυρε  από το αρχείο τις δύο αυτές αναφορές.

Στις αναφορές του ο κ. Αγγελής, επέρριπτε  ευθύνες για τους χειρισμούς στην υπόθεση Ανδρέα Βγενόπουλου, στην πρώην  Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο,  αλλά και σε  άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς, όπως Γεωργία Τσατάνη, Νικος Ορνεράκης κ.λπ.

Οι άλλες 17 προαγωγές

Παράλληλα, από το ΑΔΣ προήχθησαν στο βαθμό του εισαγγελέα Εφετών και εξής 5 αντεισαγγελείς Εφετών: Χαράλαμπος Μωυσίδης, Ευάγγελος Κασαλιάς, Κωνσταντίνος Σαμαράς, Σοφία Αποστολάκη και Βασιλική Χριστούλη.

Ακόμη, προήχθησαν στο βαθμό του αντεισαγγελέα Εφετών οι εξής 6 εισαγγελείς Πρωτοδικών: Μαρία Σπυροπούλου, Ζωή Νικολάου, Δημήτριος Σταύρου-Βρακάς, Ευάγγελος Μαστάκας, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και Καλλιρόη Νταίκου.

Τέλος, στον βαθμό του εισαγγελέα Πρωτοδικών προάγονται οι εξής 6 αντεισαγγελείς Πρωτοδικών: Γεώργιος Πολυκράτης, Ιωακείμ Κασωτάκης, Ειρήνη Πελεκάνου, Κωνσταντίνα Θάνου, Στυλιανή Γιαιλόγλου και Δήμητρα Τσιαρδακλή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here