Πριν ένα χρόνο, ο κ. Μητσοτάκης κατηγορούσε προσωπικά τον κ. Τσουβάλα για το Μάτι-Τώρα τον έκανε γ.γ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Ο κ Μητσοτάκης με όσα έχει κατά καιρούς πει αλλά και όσα στη συνέχεια πράττει ως ολιγοήμερος πρωθυπουργός, αποδεικνύει ότι μοναδικό του κριτήριο ήταν η μικροπολιτική εκμετάλλευση ακόμη και του ανθρώπινου πόνου. Το έπραξε σε τεράστιο βαθμό στην τραγωδία στο Μάτι. Ηταν τότε που απέδιδε, ως αυτόκλητος εισαγγελέας, ευθύνες σε υπουργούς και επιχειρησιακούς φορείς. Ηταν τότε που ζητούσε την παραίτηση όχι μόνο των αρμόδιων υπουργών αλλά και του τότε αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Κ. Τσουβάλα. Κι όμως, ένα χρόνο αργότερα, αυτόν που εγκαλούσε ως ένα από τους υπεύθυνους της καταστροφής και του θανάτου τόσων ανθρώπων, τον έκανε γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολιτη στην κυβέρνησή του.

Για του λόγου το αληθές, δείτε τι έλεγε τοτε ο κ. Μητσοτάκης για τον κ. Τσουβάλα:

«Αδυνατώ να καταλάβω τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς καμία παραίτηση. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Και νομίζω δεν το καταλαβαίνει και η μεγάλη πλειοψηφία για να μην σας πω όλη οι συμπολίτες μας. Όταν αναλαμβάνει κάποιος πολιτική ευθύνη για κάτι πρέπει να συνοδεύεται αυτή η πολιτική ευθύνη και από μία πράξη» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Πραγματικά αναρωτιέμαι πώς κάποιοι άνθρωποι κοιμούνται σήμερα και συνεχίζουν μακάριοι να ασκούν τα καθήκοντά τους. Δεν αναφέρομαι μόνο στον ίδιο τον κ. Τσίπρα αλλά ο κ. Τόσκας, ο κ. Σκουρλέτης, η κύρια Δούρου, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ο αρχηγός της αστυνομίας φέρουν μεγάλες ευθύνες. Δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σήμερα στη θέση τους, γιατί αύριο μπορεί να κληθούν να διαχειριστούν μια άλλη πυρκαγιά. Και ρωτάω σήμερα. Ποιος Έλληνας πολίτης έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν άλλη μία φυσική καταστροφή».

Τελικά, ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας αποπέμφθηκε στις 5 Αυγούστου 2018. Όμως σήμερα επανέρχεται ως γ.γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την κυβέρνηση της ΝΔ στις 16 Ιουλίου του 2019.

Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει τώρα να δώσει μια εξήγηση για την απόφασή του αυτή η οποία έχει προκαλέσει ήδη πλήθος αντιδράσεων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here