Πριν 5 χρόνια η τραγική μάνα του Άργους είχε δώσει μάχη να σώσει άλλη 17χρονη

Η τραγική μάνα που είδε το  κοριτσάκι της να δολοφονείται από τον γιο του συζύγου της από τον πρώτο του γάμο, κατά σατανική σύμπτωση πέντε χρόνια νωρίτερα είχε στηρίξει την κόρη μιας άλλης γυναίκας,  σε ένα περιστατικό με φοβερές ομοιότητες.

Συγκεκριμένα, η 17χρονη Ασπασία Μπόγρη πυροβολήθηκε  προ πενταετίας στο κεφάλι απο τον πατέρα της δυο φορές και στη συνεχεια ο άνδρας είχε αυτοκτονήσει. Ο πατέρας ήταν μάλλον  αδιάγνωστος ψυχασθενής (διπολικη διαταραχή τεκμαίρουν εκ των υστέρων) και ειχε  αφήσει σημείωμα ότι θα σκοτώσει την κορη για να ζήσει και να υποφέρει η μητερα της…. Τότε εν πάση περιπτώσει, στα επειγοντα περιστατικα στο Άργος είχε εφημερία η αναισθησιολόγος Ελενη Κ. που όταν είδε το παιδί ειπε

«Είναι 17 χρονώ, θα το σώσω ο κόσμος να χαλασει»

Και το κορίτσι όντως έζησε, αλλά σε μια δύσκολη κατάσταση -δεν κινείται, ούτε μιλάει.

Η μητέρα του,  Σπυριδούλα Φατούρου, είπε:

«Ακόμη και τώρα δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη στην συγκεκριμένη οικογένεια. Την Ε.Κ., την τραγική μάνα του κοριτσιού όχι απλώς την γνωρίζω αλλά είναι η γυναίκα που έσωσε την Άσπα μου, το δικό μου παιδί. Η γιατρός Ε.Κ. ήταν εκείνη που παρέλαβε στο νοσοκομείο του Άργους την Άσπα μου εκείνη την αποφράδα μέρα του 2013 όταν την πυροβόλησε ο ίδιος της ο πατέρας. Η Άσπα είχε την εικόνα νεκρής και η Ε.Κ. Φώναζε: “Εγώ θα την διασωληνώσω μόνο για τα 17 της χρόνια”. Πάντα έλεγα πως κάθε φορά που θα την συναντώ, το λιγότερο που μπορώ να κάνω για εκείνη είναι να της φιλώ τα χέρια. Αυτή η γυναίκα, αυτός ο άγγελος,  κατάφερε να κρατήσει στη ζωή το δικό μου παιδί και σημερα  βιώνει σήμερα το χαμό του παιδιού της από ένα ανάλογο ενδοοικογενειακό κακό. Η Ε.Κ. Δεν είναι μόνο μία εξαίρετη γιατρός της πόλης μας αλλά και μία μάνα με “μ” κεφαλαίο. Ποτέ δεν ξεχώρισε τα δύο παιδιά της οικογένειας, παρότι το μεγάλο ήταν από άλλη μάνα, πάντα είχε στα χείλη της μία καλή κουβέντα για εκείνο. Είμαι συγκλονισμένη και παρακαλώ όλο τον κόσμο, ειδικά τον κόσμο της επαρχίας, να δίνει σημασία στα κακά σημάδια και να μιλά. Κι αν δεν μπορεί να το κάνει, τότε να βουλώνει το στόμα του. Να μην μιλά, να μην κρίνει, να μην κατακρίνει. Τι να πω σ’ αυτή την μάνα; Το μόνο που μπορώ να κάνω για εκείνη είναι να προσεύχομαι στο Θεό να της δίνει δύναμη. Κλαίω και πονώ για αυτό το κοριτσάκι, γι’ αυτήν την τραγωδία που μου έφερε στο νου την τραγωδία του δικού μου παιδιού»

Ο νεαρος που σκότωσε την αδελφή του είχε τσακωθεί με τον πατέρα του και ήθελε να εκδικηθει εκεινον. Είχε κι ο νεαρός προβλήματα ψυχισμού. Πυροβόλησε κι αυτός το θύμα του στο κεφάλι.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here