Πράξεις ντροπής από πλοία του ελληνικού λιμενικού στη Κω-Επικίνδυνους ελιγμούς αποτροπής ξυστά σε βάρκα με πρόσφυγες κατέγραψαν τουρκικά ΜΜΕ

Ενα βίντεο που δημοσιεύουν τουρκικά ΜΜΕ, δείχνει για μια ακόμη φορά σκάφη ου ελληνικού λιμενικού, να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς, δίπλα σε βάρκα με πρόσφυγες, προσπαθώντας να αποτρέψουν την πορεία της προς την Κω. Οι προσπάθειες των ελληνικών πλοίων συνεχίστηκαν αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να ανατραπεί η βάρκα, στην οποία υπήρχαν και μικρά παιδιά.

Το ερώτημα που τίθεται, μια και δεν νομίζω να μιλήσει για fake news ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι εάν τέτοια συμπεριφορά του ελληνικού λιμενικού συνάδει με το διεθνές δίκαιο για την προστασία των προσφύγων.

Για παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, στα ανοιχτά της Λέσβου, από την ελληνική ακτοφυλακή κάνουν λόγο πάλι τα τουρκικά ΜΜΕ, δημοσιεύοντας και σχετικό βίντεο με σκάφος του λιμενικού να περνά ξυστά από βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες, προκειμένου να την ανατρέψει.

«Η ελληνική ακτοφυλακή συνεχίζοντας τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανάγκασε 48 πρόσφυγες να επιστρέψουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα», μεταδίδεται χαρακτηριστικά.

Τουρκικά Mέσα μεταδίδουν επίσης ότι ένας Σύρος πρόσφυγας προσπάθησε να διαφύγει προς την Κω από τη Μούγλα της Τουρκίας κολυμπώντας και κρατώντας μία σανίδα του σερφ. Η τουρκική ακτοφυλακή τον περισυνέλλεξε και τον μετέφερε πίσω στις τουρκικές ακτές.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here