Πράξεις ακραίου ρατσισμού στη Βουλή. NΔ, ΑΝΕΛ ΚΑΙ Χ.Α κατά της ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών

Aπίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής με πρωταγωνιστή τον υπόδικο χρυσαυγίτη βουλευτή Χρήστο Παππά ο οποίος ξεπερνώντας κάθε ανεκτό όριο έσκισε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ιθαγένεια.

Ο Χ.Παππάς επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα από το βήμα του Κοινοβουλίου,  λέγοντας ότι «γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας το λαθρονόμο σας, τον σκίζουμε».  «Αυτό το σπίτι έχει πατρίδα, έχει ιδιοκτήτη. Δεν θα το υποθηκεύσετε με συμφωνία με τους τοκογλύφους. Νοικοκύρης εδώ είναι ο ελληνικός λαός», ανέφερε και απευθυνόμενος εντελώς απαξιωτικά στην αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου είπε: «Κυρία Τασία, πάρτε τους στο σπίτι σας, αν είστε τόσο ψυχοπονιάρα».

Αμεση ήταν η αντίδραση του  προεδρεύοντα Ν. Κακλαμάνη ο οποίος αντέτεινε ότι «νομοσχέδια, δημοκρατικά ψηφισμένα στη Βουλή, δεν σκίζονται».

Στην ίδια γραμμή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χ.Α. Ηλίας Παναγιώταρος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θυσιάζει το ελληνικό έθνος, ενώ υπερασπιζόμενος την «καθαρότητα» των Ελλήνων είπε ότι «το DNA του αίματος υπερισχύει πάντα».  Στη συνέχεια με ειρωνικό ύφος σχολίασε την προκλητική ενέργεια του ομοϊδεάτη του: «Εδώ ολόκληρος πρωθυπουργός έσκιζε τα μνημόνια δυο χρόνια, το σκίσιμο δυο χαρτιών σας πείραξε;».

Δεν έμεινε απαρατήρητη και η τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαικάλη ότι «Ελληνας δεν γίνεσαι. Ελληνας γεννιέσαι». Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι οι μετανάστες ευθύνονται για την αύξηση των ασθενειών και της εγκληματικότητας στη χώρα μας.

Υστερα από αίτημα της ΝΔ θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη ονομαστική ψηφοφορία. Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια αναμένεται να ψηφιστεί επί της αρχής με την κοινοβουλευτική στήριξη του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, αφού καταψηφίζει το κόμμα των ΑΝΕΛ καταγράφοντας έτσι το πρώτο ρήγμα στην συγκυβέρνηση. Η κομβική διαφωνία των ΑΝΕΛ επικεντρώνεται στο  πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου για την απόδοση ιθαγένειας στα ανήλικα (από το έκτο έτος) παιδιά μεταναστών πρώτης γενιάς, τα οποία γεννήθηκαν στην Ελλάδα.

Αρνητική ψήφο πρόκειται να δώσουν και η ΝΔ με τη  Χρυσή Αυγή , ενώ «παρών» δήλωσε το ΚΚΕ.

 

          Συναυλία στο Σύνταγμα με σύνθημα «Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά».

Στο μεταξύ, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, σήμερα Τετάρτη στις 7:00 μ.μ. αντιρατσιστικές οργανώσεις και μεταναστευτικές κοινότητες διοργανώνουν στο Σύνταγμα συναυλία με σύνθημα «Γιορτάζουμε-Διεκδικούμε: Ιθαγένεια για Όλα τα Παιδιά!»

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here