Πράσινος εμφύλιος για τα χρέη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Ανοικτή διαμάχη ξέσπασε για τα χρέη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με τον Δ. Γιαννακόπουλο να αμφισβητεί ευθέως την επίσημη ΠΑΕ και το ύψος των οφειλών που ανακοίνωσε.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Σταμάτης Γαρρής, απαντώντας  σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πράσινη» που ανέφερε ότι το σύνολο των χρεών της ΠΑΕ ανέρχεται συνολικά στα 54 εκατ. ευρώ, μίλησε για χρέη 34,7 εκατ. ευρώ.

Στη δήλωση αυτή, αντέδρασε οργισμένα, ως συνηθίζει, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΠΑΟ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που με ανάρτησή του στο Instagram αμφισβήτησε με έντονο τρόπο τα στοιχεία που ανέφερε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ.

Η δήλωση Γαρρή

«Πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα για να είμαστε συγκεκριμένοι, γιατί είναι λογικό και κατανοητό αυτή την περίοδο ο κόσμος να μπερδεύει κάποια πράγματα και νούμερα και να μην μπορεί να βρει την αλήθεια. Οι δεδουλευμένες υποχρεώσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δηλαδή αυτό που λέμε χρέος, στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 ήταν 34,7 εκατ. ευρώ», είπε αρχικά ο κ. Γαρρής.

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχει ένα ποσό που επίσης έχει γραφτεί για το ομολογιακό δάνειο. Ξεκαθαρίζω, λοιπόν, ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει ομολογιακό δάνειο. Μιλάμε για μια άλλη πρακτική που δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε στα χρέη. Δεν υπάρχει δάνειο και δεν έχει να κάνει με αυτή τη λογική. Υπάρχει ένα νούμερο για το Κορωπί, έχουν γραφτεί ποσά για 7 εκατ. ευρώ. Αυτά είναι τα λεφτά που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός. Για το Κορωπί ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δώσει 7 εκατ. ευρώ και είναι μια υποχρέωση την οποία έχει αναλάβει προσωπικά ο ίδιος και θα συνεχίσει να το κάνει. Αυτά τα λεφτά έχουν δοθεί. Η φορολογία υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία χρόνια, από την περίοδο δηλαδή που ανέλαβε ο Γιάννης Αλαφούζος με την Παναθηναϊκή Συμμαχία. Πριν τον Γιάννη Αλαφούζο το χρέος ήταν 35,2 εκατ. ευρώ. Για να ξέρουμε τι λέμε, αν έμενε ίδιος ο φορολογικός συντελεστής όπως τότε, το 2012, τότε το σημερινό χρέος, αυτό το 34,7 θα ήταν μειωμένο κατά 20 εκατ. ευρώ. Τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ θα τα πάρει ο επενδυτής από εκεί που πρέπει να τα πάρει. Όταν θα βγουν τα στοιχεία στη δημοσιότητα, ο κόσμος θα καταλάβει τις ανακρίβειες που έχουν διατυπωθεί το τελευταίο διάστημα. Έχουν γραφτεί πολλά νούμερα και νομίζω ότι ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει».

Αντίδραση Γιαννακόπουλου

Αυτά ακριβώς τα λεγόμενα του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος πόσταρε ένα κολάζ στο Instagram με τους Αλαφούζο, Κωνσταντίνου και Γαρρή και έγραψε στη λεζάντα: «Το να κοροϊδεύετε τον κόσμο είναι δικαίωμά σας, το να με βγάζετε ψεύτη δεν το επιτρέπω… ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΝΙΑΓΑΡΑΣ.. όλα έχουν όρια»​…

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here