Πούτιν σε Τσίπρα: Αν έχεις χρέος, το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές

ΦΩΤΟ :  EYROKINISSI

Σαφή μηνύματα προς  τους δανειστές  έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από την Αγία Πετρούπολη.  Σε δηλώσεις του, μετά την συνάντηση που είχε με τον  ρώσο πρόεδρο  Πούτιν, ο έλληνας Πρωθυπουργός  τόνισε  με νόημα ότι «ζούμε σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις και μια συνεργασία μεταξύ μας μπορεί να βοηθήσει στο να τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα». Παράλληλα, προανήγγειλε την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η δυνατότητα που έχουμε από τώρα μέχρι την επόμενη διακυβερνητική συνάντηση είναι να επεξεργαστούμε ένα μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας και να δούμε σε κάθε επιμέρους τομέα πώς θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε στην κατεύθυνση της ανάπτυξης των σχέσεών μας».  Όπως είπε, «κοινός μας στόχος η ευημερία των λαών μας και η οικονομική ανάπτυξη και να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας στην περιοχή».

Πούτιν: Το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, όχι η Ελλάδα

Θέση για τη διαπραγμάτευση Ελλάδας-θεσμών πήρε ο ρώσος πρόεδρος πριν από την έναρξη της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας οτι  » το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές , όχι η Ελλάδα».

«Ο κ. Τσίπρας  είπε, πολύ σωστά ότι το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό… Αν έχεις χρέος το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ρώσος πρόεδρος.

«Η μονομερής αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συνθήκη ΑΒΜ (για τον έλεγχο των αντιβαλλιστικών πυραύλων) ασκεί πιέσεις στη Ρωσία για μια νέα κούρσα εξοπλισμών» προειδοποίησε ο ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε πάντως την πεποίθηση πως η συνεργασία της Μόσχας με τη Δύση θα συνεχιστεί, παρά τις κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας για το Ουκρανικό.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here