Πούτιν κατά την συνάντηση με Ερντογάν: Μετά τους S-400 θα πουλήσουμε και άλλα σύγχρονα ρωσικά όπλα στη Τουρκία

Σε νέα δυσμενή φάση αναμένεται να εισέλθουν οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, μετά την επίσκεψη Ερντογάν στη Μόσχα και την αναμενόμενη ολοκλήρωση της αγοράς των ρωσικών πυραύλων S-400 από την Αγκυρα, παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις της Ουάσινγτον. 

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την παράδοση στην Τουρκία των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, είναι προτεραιότητα για τη Μόσχα και την Άγκυρα, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κηρύσσοντας την έναρξη του Συμβουλίου κορυφής μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

«Σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση της συνεργασίας μας τίθενται ενώπιον των χωρών μας και στον στρατιωτικό-τεχνολογικό τομέα. Πρωτίστως πρόκειται για την υλοποίηση της συμφωνίας που αφορά την παράδοση στην Τουρκία των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε, επίσης, ότι στον τομέα της στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας, για την Ρωσική Ομοσπονδία και την Τουρκία υπάρχουν και μεγάλες προοπτικές, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για την πώληση στην Τουρκία και άλλων σύγχρονων ρωσικών οπλικών συστημάτων.

Yπενθυμίζεται πως Μόσχα και Άγκυρα, οριστικοποίησαν τη συμφωνία για την προμήθεια ρωσικών πυραύλων S-400, στα τέλη του 2017, έναντι του ποσού των 2,5 δισ. δολαρίων.

Στις διμερείς επαφές Ρωσίας — Τουρκίας, εκτός της παράδοσης των S-400, θα τεθούν η οικονομική συνεργασία και η κατάσταση στη Συρία.

Πούτιν και Ερντογάν έχουν ήδη συναντηθεί δύο φορές φέτος για τον πόλεμο στη Συρία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here