Πούτιν: Καμία ανοχή στους τρομοκράτες του Ιντλίμπ στη Συρία

«Η παρουσία των τρομοκρατικών ομάδων στην περιοχή του Ιντλίμπ (Συρία) δεν μπορεί να γίνει ανεκτή» είπε, απευθυνόμενος στους ομολόγους του της Τουρκίας και του Ιράν, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως σημείωσε, η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν θα πρέπει να συζητήσουν πρακτικά βήματα για την εξάλειψη της εστίας των τρομοκρατών στο Ιντλίμπ.

«Είναι αναγκαίο να συμφωνήσουμε στο πώς θα πετύχουμε την τελική αποκλιμάκωση στο Ιντλίμπ. Στην επαρχία καταφέρνουμε να διατηρούμε το καθεστώς του τερματισμού των εχθροπραξιών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με την παρουσία τρομοκρατικών ομάδων στην περιοχή. Γι’ αυτό προτείνω να εξετάσουμε συγκεκριμένες πρακτικές πρωτοβουλίες, τις οποίες η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν θα μπορούσαν να αναλάβουν για την πλήρη εξάλειψη της εστίας των τρομοκρατών» ανέφερε.

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε το παρών στη συνάντηση κορυφής που πραγματοποιείται στο θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, στην οποία συζήτησε για το μέλλον της Συρίας με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τον Ιρανό πρόεδρο, Χασάν Ροχανί, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους.

Η Μόσχα θωρεί ότι οι ισλαμιστές αντάρτες που ανήκουν στην οργάνωση Μέτωπο Αλ Νόσρα ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ και υποστηρίζει ότι θα πρέπει να αναληφθεί στρατιωτική δράση για να εκδιωχθούν από την περιοχή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here