Πούτιν: Αν μας επιτεθούν με πυρηνικά, δεν θα προλάβουν ούτε να μετανοήσουν

Στη ρωσική πολιτική για τη χρήση πυρηνικών όπλων αναφέρθηκε σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας πως δεν προβλέπει ότι η Ρωσία θα ενεργήσει πρώτη για να καταφέρει ένα πυρηνικό πλήγμα, αλλά, αν δεχθεί, είναι βέβαιο ότι θα δώσει τη δική της απάντηση.

«Ο εισβολέας πρέπει να γνωρίζει ότι η απάντηση θα είναι αναπόφευκτη και ότι θα καταστραφεί. Ενώ εμείς, ως θύματα της επίθεσης, θα πάμε ως μάρτυρες στον παράδεισο, εκείνοι απλώς θα ξεψυχήσουν, καθώς δε θα προφθάσουν ούτε να μετανοήσουν» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, περιγράφοντας με τον τρόπο αυτό τη ζοφερή εικόνα των συνεπειών μιας πιθανής πυρηνικής σύγκρουσης στον κόσμο.

«Φυσικά, θα είναι μια παγκόσμια καταστροφή, αλλά επαναλαμβάνω πως εμείς δε θα είμαστε εκείνοι που θα προκαλέσουμε την καταστροφή αυτή, επειδή δεν υιοθετούμε τη λογική του προληπτικού πλήγματος» είπε ο Πούτιν.

«Η πολιτική μας για τη χρήση πυρηνικών όπλων δεν περιλαμβάνει το προληπτικό πλήγμα, αλλά την απάντηση σε πλήγμα που θα δεχθούμε, κι αυτό σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα, τότε και μόνο τότε, όταν βεβαιωθούμε ότι ο εν δυνάμει εισβολέας θα πλήξει την επικράτειά μας» είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Όπως σημείωσε, μια τέτοια απάντηση μπορεί να δοθεί χάρη στο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης σε περίπτωση πυραυλικής επίθεσης, το οποίο σε διάστημα ελάχιστων δευτερολέπτων καταγράφει σε παγκόσμιο επίπεδο σε κάθε επικράτεια την εκτόξευση πυραύλων και εντοπίζει την τροχιά της πτήσης και το σημείο πτώσης των κεφαλών των πυρηνικών όπλων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here