Πουλήθηκε προς 118 εκατ. η CYTA Hellas στη Vodafone

Αγόρασε όλες τις μετοχές της Cyta Hellas η  Vodafone Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta).

Όπως έχει ανακοινωθεί, το συνολικό ποσό της συμφωνίας ανέρχεται σε 118,1 εκατ. ευρώ και ήταν αποτέλεσμα διεθνούς διαγωνισμού που διήρκησε 3 μήνες.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, η πρόεδρος της Cyta κ. Ρένα Ρουβιθά Πάνου εξέφρασε την ικανοποίηση του Οργανισμού για την εξέλιξη αυτή, σημειώνοντας ότι «προσθέτει αξία στα όσα πέτυχε η Cyta Hellas και οι άνθρωποί της στην ελληνική αγορά». Συμπλήρωσε οτι  «πλέον η Cyta μπορεί να αξιοποιήσει πρόσθετους πόρους και να προσηλωθεί στην ανάπτυξη των κυπριακών τηλεπικοινωνιακών υποδομών με την εισαγωγή τεχνολογιών αιχμής. Στην κατεύθυνση αυτή, με την παγκύπρια εμπορική διάθεση του Δικτύου Οπτικών Ινών και τη συνεχιζόμενη αναβάθμιση του Δικτύου Κινητής Τηλεφωνίας Νέας Γενιάς 4,5G, η Cyta καθιερώνει στην Κύπρο τις υπέρ-υψηλές ταχύτητες και εισέρχεται δυναμικά στην εποχή του Gigabit».

Ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι για τη συναλλαγή ενήργησαν οι PricewaterhouseCoopers Business Solutions SA (Ελλάδα) και ως νομικοί σύμβουλοι για τη συναλλαγή ενήργησαν οι Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης LLC (Κύπρος).

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here