Πουλάκης: Τα 4 κριτήρια για την κατάτμηση Β΄Αθήνας-Αττικής

Στη μεταρρύθμιση που δρομολογείται στην τοπική αυτοδιοίκηση για τις δύο μεγάλες εκλογικές περιφέρειες της Αττικής, την Β’ και το υπόλοιπο  Αττικής, αναφέρθηκε ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, τονίζοντας πως η κατάτμησή τους απαιτείται για λόγους ισονομίας και διαφάνειας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», σημείωσε ότι υπάρχουν δύο μεγάλα επιχειρήματα που δείχνουν ότι είναι αναγκαία η κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών.

  1. Το πρώτο σχετίζεται με τις τόσο μεγάλες πληθυσμιακές περιφέρειες, όπως είναι η Β’ Αθηνών η οποία βγάζει 44 βουλευτές και, όπως τόνισε, φαλκιδεύει την έννοια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και της ουσιαστικής σχέσης και επικοινωνίας που πρέπει να έχουν βουλευτές και υποψήφιοι με τους πολίτες.
  2. Το δεύτερο επιχείρημα είναι ότι τίθενται εύλογα ζητήματα ισονομίας και διαφάνειας, καθώς όπως εξήγησε ο κ. Πουλάκης, «είναι σαφές ότι εκλογικός ανταγωνισμός στις περιφέρειες αυτές διαμεσολαβείται από την πανελλαδική εμβέλεια των ΜΜΕ και τη διαφήμιση, άρα η διαφθορά και το μαύρο χρήμα παίρνουν μεγαλύτερη δύναμη».

Ο κ. Πουλάκης εξήγησε ότι τα τέσσερα κριτήρια για την επικείμενη αλλαγή είναι:

  • σεβασμός των υφιστάμενων διοικητικών ορίων της Αττικής.
  • όσο δυνατόν μεγαλύτερη γεωγραφική και κοινωνιολογική εσωτερική συνοχή.
  • να αποφευχθούν οποιεσδήποτε τοπικές εκλογικές στρεβλώσεις.
  • η Α’ Αθήνας να μείνει εκτός μεταρρύθμισης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here