Πουλάκης: Δημοκρατικός δήμαρχος στο Βόλο-Τέρμα η σκοτεινή περίοδος

Την ανάγκη να αναδειχθεί μια υποψηφιότητα για τις εκλογές στον Δήμο Βόλου ικανή να συμβάλει στον τερματισμό της σκοτεινής περιόδου για στην επαναφορά της πόλης στην κανονικότητα, με την εκλογή ενός δημοκρατικού δημάρχου, υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,86.

Ο κ. Πουλάκης ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος έχει αποσυρθεί από τις τοπικές εξελίξεις, τις οποίες παρακολουθεί αλλά δεν συμμετέχει, και εξέφρασε την άποψη ότι τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις έχουν τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που είχε υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2014, η Νομαρχιακή Επιτροπή και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν κατά τη γνώμη μου τον πρώτο ρόλο στις αποφάσεις». Στόχος της κεντρικής συζήτησης που έγινε και στην οποία δεν πήρε μέρος, όπως είπε, είναι να καταλήξουν οι δυο πλευρές στην κατάλληλη πρόταση υποψηφιότητας με ένα πρόγραμμα που θα διευρύνει το ακροατήριο.
«Πρέπει να βγει μια τέτοια υποψηφιότητα που θα γυρίσει σελίδα στον Βόλο. Να έχουμε δημοκρατικό δήμαρχο στον Βόλο. Τέρμα η παρένθεση που ήταν μία σκοτεινή περίοδος για τον Βόλο της δημοκρατίας, της συμμετοχής, του προοδευτικού κόσμου», υπογράμμισε ο κ. Πουλάκης.

Για την απλή αναλογική

Για μια ακόμη φορά υπεραμύνθηκε του συστήματος της απλής αναλογικής, λέγοντας ότι είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε χρέος να προωθήσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. « Ήταν πάγιο αίτημα της Αριστεράς και το κάναμε πράξη. Είναι η ισοτιμία της ψήφου. Δεν είναι δυνατόν υποψήφιος δήμαρχος να παίρνει 20% και τη δεύτερη Κυριακή το εκλογικό σύστημα να του δίνει 60%. Αυτό ήταν ένα δημαρχοκεντρικό σύστημα, με ανθρώπους στο δημοτικό συμβούλιο που ό,τι τους λέει ο επικεφαλής σηκώνουν το χέρι, χωρίς να υπάρχει διάλογος και συνεννόηση».
Σύμφωνα με τον ίδιο, στις εκλογές στις 26 Μαΐου ο καθένας θα αναμετρηθεί με το μπόι του και τις προτάσεις του. «Αυτοί που μιλούν για ακυβερνησία στους Δήμους είναι μόνο δήμαρχοι. Αυτοί που διαμαρτύρονται είναι αυτοί που το σύστημα τους έκανε άρχοντες με 20%. Είχαν συνηθίσει να κυβερνούν μόνοι τους», τόνισε ο κ. Πουλάκης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here