Πού απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών για το φόβο της πυρκαγιάς

Απαγορεύεται και αύριο η κυκλοφορία σε περιοχές που κινδυνεύουν λόγω ζέστης και ανέμων απο πυρκαγιά.

Η περιφέρεια Αττικής απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων σε ολο το δασικό οδικό δίκτυο Υμηττού, Πάρνηθας και Πεντέλης αλλά και την παρουσία πεζών ή εκδρομέων σε δρυμούς.

Το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές εφαρμόζεται και αύριο Τρίτη στις περιοχές που ο δείκτης επικινδυνότητας για εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, είναι κατηγορίας 4 ή 5 (πολύ υψηλός κίνδυνος ή κατάσταση συναγερμού).

Για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις περιφέρειες Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη), Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα), Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Σκύρος, Βοιωτία, Φθιώτιδα) και Θεσσαλίας (Σποράδες).

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορά την ημέρα πρόβλεψης και έχει ισχύ καθ’ όλο το 24ωρο.

Για την περιφέρεια Αττικής η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων αφορά ενδεικτικά το πευκοδάσος και την παραλία του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα, τον λόφο Λυκαβηττού, το Αττικό Άλσος, το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, το Άλσος Προφήτη Ηλία στην Καστέλα, το δασικό οδικό δίκτυο Υμηττού, Πάρνηθας, Πεντέλης, του Ποικίλου όρους, του όρους Αιγάλεω, του όρους Κιθαιρώνα, του όρους Πατέρα και στα Γεράνεια όρη, στον εθνικό δρυμό Σουνίου κ.α.

Όπως ενημερώνει ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα, Υμηττού & Νοτιοανατολικής Αττικής, η απαγόρευση αφορά στην ημέρα πρόβλεψης και έχει ισχύ από τις 7 το πρωί της Τετάρτης έως τις 7 το πρωί της Πέμπτης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here