Πουτζδεμόν σε Μαδρίτη: Ανεξαρτησία, εάν ανασταλεί η αυτονομία της Καταλονίας-Ομολογεί εμμέσως ότι δεν έχει κηρυχθεί επίσημα

Σε ευθεία απειλή-προειδοποίηση προς τη κυβέρνηση τη Μαδρίτης, πως η Καταλονία θα ανακηρύξει επισήμως ανεξαρτησία, εάν ανασταλεί το καθεστώς αυτονομίας της, προχώρησε ο ηγέτης της τοπικής κυβέρνησης Κάρλες Πουτζδεμόν.

Ο πρόεδρος της Καταλονίας δήλωσε σε μια συνάντηση του κόμματός του ότι θα κηρύξει επισήμως την ανεξαρτησία της επαρχίας, αν η Μαδρίτη ξεκινήσει την διαδικασία της πλήρους αναστολής της αυτονομίας της επαρχίας.

Η δήλωσή του αυτή, ωστόσο, εμμέσως πλην σαφώς οδηγεί στην παραδοχή ότι έως τώρα η Βαρκελώνη, δεν έχει κηρύξει επισήμως την ανεξαρτησία της. Κάτι που ο Πουτζδεμόν δεν ξεκαθάρισε σκοπίμως, με την επιστολή που έστειλε πριν μερικές μέρες στον πρωθυπουργό Μ. Ραχόι.

Η Μαδρίτη έχει δώσει προθεσμία έως αύριο στις 10:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας), στην περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας να κάνει πίσω στην απόφασή της να κηρύξει την ανεξαρτησία της επαρχίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here