Πούτιν: Οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας δεν βοηθούν στο Ουκρανικό

Οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας δεν συνεισφέρουν «καθόλου» στη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλ. Πούτιν  κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με τον Γάλλο ομόλογό του Εμ. Μακρόν στις Βερσαλλίες.

«Ρωτάτε πώς οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα μπορούσαν να βοηθήσουν να διευθετηθεί η κρίση στην ανατολική Ουκρανία; Ιδού η απάντηση: Με κανέναν τρόπο!», είπε ο Πούτιν. Ο Μακρόν από την πλευρά του σημείωσε ότι θα υπάρξει «μια συζήτηση» με τη λεγόμενη διάταξη της Νορμανδίας (Ρωσία, Ουκρανία, Γαλλία, Γερμανία) τις «προσεχείς ημέρες ή εβδομάδες», για να αποφευχθεί «μια κλιμάκωση» των εντάσεων.

Αναφερόμενος στις επισκέψεις της επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν στη Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι το Κρεμλίνο δεν είχε κανένα λόγο να αρνηθεί να την δεχτεί, δεδομένων των θέσεων της για την προώθηση των πολυεπίπεδων γαλλορωσικών σχέσεων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ρωσία επιχείρησε να επηρεάσει τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν στις Βερσαλλίες.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να δεχτούμε τον οποιοδήποτε. Αν η κυρία Λεπέν μας ζητούσε μια συνάντηση, γιατί να της αρνηθούμε; Ιδιαίτερα – και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μας – όταν η ίδια είχε δημοσίως ταχθεί υπέρ της ανάπτυξης των σχέσεων με την χώρα μας. Θα ήταν οξύμωρο για μας να αποφύγουμε εκείνους τους πολιτικούς στην Ευρώπη που επιθυμούν να αναπτύξουν μια πολυεπίπεδη συνεργασία με την Ρωσία», σημείωσε ο Πούτιν.

«Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι προσπαθήσαμε να επηρεάσουμε κατά κάποιο τρόπο τις εκλογές. Είναι ανέφικτο, είχαμε πλήρη γνώση της πολιτικής πραγματικότητας στην Γαλλία», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος δεν θέλησε να σχολιάσει την επίσκεψη που πραγματοποίησε η Λεπέν στην Ρωσία κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τον Μάρτιο.

«Δεν είμαι αρμόδιος να σχολιάσω την επίσκεψη της κυρίας Λεπέν τον Μάρτιο. Ο κυρίαρχος λαός της Γαλλίας αποφάσισε στις εκλογές και δεν επέλεξε την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου», τόνισε ο Μακρόν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here