Ποτάμι το κέντρο της Θεσσαλονίκης-Παρασύρθηκαν άνθρωποι, ΙΧ, μοτοσυκλέτες

 

Σε ορμητικά ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω της ξαφνικής νεροποντής  με αποτέλεσμα να έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία γυναίκα παρασύρθηκε από το «ποτάμι» που δημιούργησε η βροχή, στην οδό Βενιζέλου στην Νεάπολη, την οποία διέσωσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Είχε καταφέρει να γατζωθεί σε κάποια σχοινιά και αυτό της έσωσε τη ζωή.

Στο παρακάτω βίντεο μία άλλη γυναίκα στο ΑΠΘ να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά και να γατζώνεται από ένα παρκαρισμένο αμάξι για να σωθεί:

Λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων, που μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια και προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο, ιδίως στην παραλιακή οδό Λεωφόρο Νίκης, πλημμύρισαν ο Λευκός Πύργος και όλα τα υπόγεια του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησαν η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Θωμάς Ψαράς.

Aπεγκλωβίστηκαν μαθητές στον Λευκό Πύργο

Πλημμυρισμένη παραμένει και η ευρύτερη περιοχή του μνημείου του Λευκού Πύργου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα εκτός από τα νερά, τα οποία σε κάποια σημεία ξεπερνούν ακόμη και τους 50 πόντους, στο εσωτερικό του Λευκού Πύργου εγκλωβίστηκαν μαθητές.

Μαζί τους βρίσκονταν ακόμα εννέα Άγγλοι τουρίστες, μαζί με τον ξεναγό τους. Τους απεγκλώβισαν πυροσβέστες, κόβοντας τα σιδερένια παράθυρα του Λευκού Πύργου.

Λεωφορεία του ΟΑΣΘ αποβίβαζαν τον κόσμο, καθώς λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν ορισμένα σημεία στο κέντρο της πόλης.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να συνδράμουν όπου υπάρχει ανάγκη.

Το αμφιθέατρο στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης μετατράπηκε σε πισίνα λόγω υπερχείλισης αποχέτευσης, ενώ τα ορμητικά νερά έσπασαν πόρτα του κτιρίου από την πλευρά του κυλικείου.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here