Απορρίφθηκε η αγωγή της Χρυσής Αυγής κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ

KEΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Αντιφασιστική δημοκρατική νίκη η απόρριψη της απεργοσπαστικής δίωξης της Χρυσής Αυγής κατά ΠΟΣΠΕΡΤ
Σαρωτική ήττα υπέστη η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής στην προσπάθεια της να ποινικοποιήσει τη αντιφασιστική συνδικαλιστική δράση της ΠΟΣΠΕΡΤ. Συνδικαλιστική οργάνωση εμπόδιζε έμπρακτα με στάση εργασίας την υποχρεωτική προβολή ομιλιών του φύρερ Ν.Μιχαλολιάκου από την ΕΡΤ από προσχεδιασμένες φιέστες μίσους.

Με την απόφαση 4383/2017, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το κύριο και τα καταψηφιστικά αιτήματα της αγωγής της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής και του αρχηγού της Ν.Μιχαλολιάκου εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ, για την καταχρηστικότητα έκρινε ότι είναι αναρμόδιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με την σχετική ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ απέτυχε:
-Να αναγνωρισθεί ότι η απεργία που προκήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ είναι παράνομη και επικουρικά καταχρηστική.
-Να διαταχθεί η διακοπή της απεργίας και να απαγορευθεί η συνέχιση ή η επανάληψή της στο μέλλον με τα ίδια ή παρόμοια αιτήματα.
-Να απειληθεί σε βάρος της ΠΟΣΠΕΡΤ και υπέρ αυτών,  χρηματική ποινή 5.000 ευρώ και σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου Προέδρου Π. Καλφαγιάννη, προσωπική κράτηση ενός έτους για κάθε παράβαση της απόφασης που θα εκδοθεί.
-Να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση
-Να καταδικαστεί η ΠΟΣΠΕΡΤ στη δικαστική τους δαπάνη.
Επίσης επέβαλε στη Χρυσή Αυγή δικαστική δαπάνη εκ 400 ευρώ υπέρ της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Ετούτη η απόφαση δικαιώνει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τεχνικούς διοικητικούς και δημοσιογράφους, τους συμπαραστάτες τους, που έδωσαν μάχη για να σταματήσει η σκανδαλώδης προβολή της ναζιστικής οργάνωσης της οποία ο αρχηγός έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Κανένα μέσο ενημέρωσης δεν μπορεί να δίνει βήμα στους δολοφόνους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Αποτελούν εγκληματική ναζιστική οργάνωση που φοράνε το μανδύα του κόμματος.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου στη Πάτρα με την οποία αθωώθηκε ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης διότι αρνήθηκε να δώσει δημόσιο χώρο στη Χρυσή Αυγή, η απόφαση για την ΠΟΣΠΕΡΤ δίνει το σήμα ότι δεν χωράνε πουθενά εκτός από τη φυλακή.

Δεν θα αφήσουμε τους νεοναζί να χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο στις γειτονιές από τον Ασπρόπυργο μέχρι το Μενίδι, ούτε να προχωράνε σε δολοφονικές επιθέσεις ταγμάτων εφόδου όπως αυτή κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη με ορμητήριο τα κεντρικά τους Γραφεία.

Η θέση τους είναι βαθειά στη φυλακή με την ολοκλήρωση της δίκης.
Δυναμώνουμε το αντιφασιστικό και το αντιρατσιστικό κίνημα!

Καλούμε σε συμμετοχή στη σύσκεψη για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων την Πέμπτη 15 Ιούνη,7μμ, Πολυδύναμο Κέντρο 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων,Πανόρμου 59.

Καλούμε στη εκδήλωση συμπαράστασης στους απεργούς μετανάστες εργάτες της Γεωργίου ΑΕ, Πέμπτη 15 Ιούνη,7μμ, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αυλώνα.

Καλούμε σε συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Ιούνη στη Πλατεία Δημαρχείου στις 7μμ.

 

 Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ Χ.Α. ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ
Αγία Παρασκευή, 12/06/2017
Με την απόφαση 4383/2017, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το κύριο και τα καταψηφιστικά αιτήματα της αγωγής της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής και του Γενικού Γραμματέα της εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ, για την καταχρηστικότητα έκρινε ότι είναι αναρμόδιο.
Επίσης της επέβαλλε δικαστική δαπάνη εκ 400 ευρώ υπέρ της ΠΟΣΠΕΡΤ.
Τα αιτήματα, κύριο και καταψηφιστικά, αυτής της ναζιστικής οργάνωσης ήταν  :
Να αναγνωρισθεί ότι η απεργία που προκήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ είναι παράνομη και επικουρικά καταχρηστική.
Να διαταχθεί η διακοπή της απεργίας και να απαγορευθεί η συνέχιση ή η επανάληψή της στο μέλλον με τα ίδια ή παρόμοια αιτήματα.
Να απειληθεί σε βάρος της ΠΟΣΠΕΡΤ και υπέρ αυτών,  χρηματική ποινή 5.000 ευρώ και σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου Προέδρου Π. Καλφαγιάννη, προσωπική κράτηση ενός έτους για κάθε παράβαση της απόφασης που θα εκδοθεί.
Να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση
Να καταδικαστεί η ΠΟΣΠΕΡΤ στη δικαστική τους δαπάνη.
Η αγωγή απορρίφθηκε με τεκμηριωμένη εκ 14 σελίδων απόφαση.
Ειδικά δε ως προς το έννομο συμφέρον για το κύριο αναγνωριστικό αίτημα της αγωγής (κήρυξη παράνομης απεργίας) ακόμα κι αν υπήρχε παραβίαση του άρθρου 20 του Ν. 1264/82, το έννομο συμφέρον τους δεν ήταν άμεσο. Η τήρηση των διατάξεων του Ν.1264 αφορά άμεσα μόνο τη σχέση εργαζομένων και εργοδοτών, ενώ η παραβίασή τους δεν δικαιολογεί άσκηση αγωγής από τρίτο.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη δικαίωση των θυμάτων της εγκληματικής και ναζιστικής αυτής οργάνωσης, να υπερασπίζεται τη δημοκρατία και την ελευθεροφωνία.
Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, το σύνταγμα και τους νόμους και θεσμικά θα λειτουργεί και θα αντιπαλεύει το ρατσιστικό, φασιστικό, μισαλλόδοξο λόγο που διχάζει την κοινωνία και που στοχοποιεί ανθρώπους.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στα τάγματα εφόδου που δολοφονούν και …..συνετίζουν με τους γνωστούς τρόπους τους αντιπάλους.
Αγωνιζόμαστε για την καταδίκη αυτής της εγκληματικής οργάνωσης στο σύνολό της, που ακόμα ο Γ.Γ. της Μιχαλολιάκος με περισσό θράσος αναλαμβάνει και τις πολιτικές ευθύνες των δολοφονιών και κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.
Η στήριξη από όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες, τους μάρτυρες υπεράσπισης της δίκης, τους παρεμβαίνοντες στη δίκη καθώς και της νομικής μας υπηρεσίας, μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε και θα συνεχίσουμε.
ΠΟΤΕ  ΞΑΝΑ  ΦΑΣΙΣΜΟΣ !

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here