Πόσο καιρό θα πληρώνουμε τα μπετά της Γιάννας, που έκρυβαν από το χρέος;

Το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, το ανεξόφλητο κεφάλαιο και την εξυπηρέτηση δανειακών συμβάσεων αρχικού ύψους €208.000.000 που έχει συνάψει ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος με την εγγύηση του Δημοσίου για να κατασκευαστεί ο ιππόδρομος στο Μαρκόπουλο ενόψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004!

Το Δημόσιο αναλαμβάνει, ως πρωτοφειλέτης, την καταβολή των τοκοχρεολυτικών δόσεων όπως  αυτές προβλέπονται από τις δανειακές συμβάσεις και διαδέχεται τον υπό εκκαθάριση Ο.Δ.Ι.Ε. σε όλες τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που προβλέπονται από αυτές.

Ο Ο.Δ.Ι.Ε. είχε συνάψει την περίοδο 2001–2003 επί Σημίτη, τρία δάνεια προκειμένου να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο, χωρίς να εμφανίζεται η δαπάνη στο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης. Πρόκειται για δάνειο 73.367.571 ευρώ που είχε ληφθεί το 2001, δάνειο 60.000.000 ευρώ το 2002 και 75.000.000 ευρώ το 2003.

Οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις των ανωτέρω δανειακών συμβάσεων εξυπηρετούνται από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.Δ.Η.Χ.) και με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται το ύψος του ανεξόφλητου κεφαλαίου εκάστης εξ αυτών καθώς και  άλλα ζητήματα κατά τα ειδικώς οριζόμενα. Το χρέος της Κεντρικής Διοίκησης αυξάνεται ισόποσα με το κεφάλαιο που θα προσδιοριστεί με την έκδοση των προαναφερθεισών  αποφάσεων.

Πηγή: Market Fair

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here