Πώς θα κάνετε το rapid test, τι αποτελεσματικότητα έχει

Μαζικά δωρεάν rapid test σε όλο τον πληθυσμό της χώρας, άμεσα προσβάσιμα από τα φαρμακεία ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση διά στόματος Άκη Σκέρτσου.

Όπως είπε ο κάθε πολίτης θα μπορεί να πάρει ένα δωρεάν τεστ κορονοϊού την εβδομάδα, με τον ΑΜΚΑ του και στο φαρμακείο της γειτονιάς του ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα χρειάζεται συνταγογράφηση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να προμηθεύεται ένα τεστ δωρεάν με την επίδειξη του ΑΜΚΑ κάθε εβδομάδα, δηλαδή τέσσερα το μήνα, από το τέλος Μαρτίου.

 Πώς γίνονται τα rapid tests

Η συσκευασία περιλαμβάνει τον ειδικό ανιχνευτή του κορονοϊού, όπου θα μπορεί κάποιος εύκολα να τοποθετεί το δείγμα εκεί προκειμένου αυτό να δείξει το τελικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με οδηγίες του γερμανικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, οι λωρίδες που υπάρχουν στο κουτί των self test περιλαμβάνουν αντισώματα αντιγόνου που ενεργοποιούν κάποιο συγκεκριμένο ένζυμο. Στην περίπτωση που το τεστ κορονοϊού βγει θετικό, τότε θα παράξει μια εμφανή χρωστική.

Η ακρίβεια διάγνωσης του τεστ αγγίζει το 70%-80%.

Για να γίνει το τεστ, εισάγουμε μια μπατονέτα ως 3 με 4 εκατοστά στη ρινική κοιλότητα και την περιστρέφουμε πέντε φορές πριν την αφαιρέσουμε. Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε το δείγμα με το υγρό που παρέχεται στο kit και περιμένουμε το αποτέλεσμα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here