Πώς σώθηκε ο Ερντογάν: Το F-16 που τον κυνηγούσε έμεινε από καύσιμα!

 

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος στη Κων/πολη από την Μαρμαρίδα, γλίτωσε την κατάρριψη γιατί το F-16 των πραξικοπηματιών που το κυνηγούσε, έμεινε από καύσιμα κι έπρεπε να γυρίσει πίσω για ανεφοδιασμό.

Αυτό υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα  Yeni Şafak.

Αφού μίλησε τηλεφωνικά στο CNN Türk κάνοντας έκκληση στους πολίτες να βγούν στους δρόμους και να σταματήσουν τους πραξικοπηματίες, ο Ερντογάν έφυγε από το θέρετρο στη Μαρμαρίδα όπου ξεκουραζόταν,προς το αεροδρόμιο Dalaman, απ όπου ήθελε να επιβιβασθεί στο TC-ATA αεροπλάνο της Turkish Airlaines για να επιστρέψει στην Κων/πολη.

O διοικητής της φρουράς στο Dalaman, Ταγματάρχης  Murat Selçuk Çol, ετοίμασε το αεροπλάνο με απόλυτη μυστικότητα, κλείνοντας τα φώτα στο διάδρομο προσγείωσης, προκειμένου να εμποδίσει κάθε άλλη προσγείωση, ενώ πιλότοι πιστοί στο κράτος, απέτρεψαν να γίνει διαρροή της πτήσης του Ερντογάν στους πραξικοπηματίες.

Ακόμη η πτήση του Ερντογάν προς την Κων/πολη, άλλαξε πορεία καθώς υπήρχαν πληροφορίες για απότομες κινήσεις και πτήσεις αεροσκαφών F-16 που είχαν απαχθεί από τους συνωμότες.

Ετσι το αεροπλάνο που μετέφερε τον Τούρκο πρόεδρο έκανε κύκλους πάνω από την Νοτιοανατολική Τουρκία και συγκεκριμένα την περιοχή του Bandırma για περίπου μισή ώρα, σαν μέτρο προφύλαξης.

Αυτλα συνέβαιναν, λέει η εφημερλιδα, μέχρι που ένα F-16 στη περιοχή του Βοσπόρου, αναγνώρισε το μοντέλο  Gulfstream του αεροπλάνου με μετέφερε τον Ερντογαν και στράφηκε εναντίον του.

Το συγκεκριμένο F-16 όμως, έμεινε από καύσιμα μόλις έφτασε σε τροχιά εκτόξευσης πυραύλου και αναγκάσθηκε να επιστρέψει, λέει η Yeni Şafak.

Ετσι, γράφηκε και η ιστορία του πραξικοπήματος στη Τουρκία, έτσι εξηγείται και το ότι ο Τούρκος πρόεδρος, μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο της Κων/πολης μίλησε  εναντίον εκείνων που η πατρίδα τους δίνει τανκς και F-16 κι εκείνοι τα στρέφουν κατά του εκλεγμένου προέδρου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here