Πως σώθηκαν οι δύο έλληνες πιλότοι στην Καμπούλ

Δύο Έλληνες πιλότοι σώθηκαν από την επίθεση στο Intercontinental στην Καμπούλ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ο ένας μάλιστα κρύφτηκε στην μπανιέρα.

Ο Μιχάλης Πουλικάκος και ο Βασίλης Βασιλείου βρίσκονταν στο ξενοδοχείο το βράδυ του Σαββάτου όταν Ταλιμπάν εισέβαλαν σκορπώντας τον θάνατο.

Επί 12 ώρες η πολιορκία ήταν σε εξέλιξη. Η αρχή έγινε στις εννέα που οι Ταλιμπάν μπήκαν στο εστιατόριο και άρχισαν να σκοτώνουν.

Γρήγορα, άρχισαν να αναζητούν θύματα στους ορόφους του κτιρίου. Κατέληξαν στον 5ο όροφο.

Με δάκρυα στα μάτια, η μητέρα του ενός πιλότου περιέγραψε στον Alpha τα όσα πέρασε ο γιος της στην Καμπούλ.

«Είχαν σβήσει τα φώτα. Ήταν στον 4ο όροφο. Τελικά, ο Μιχάλης μπήκε μέσα στη μπανιέρα, έβαλε και δυο μαξιλάρια…», είπε η κα Πουλικάκου.

Η ζωή του Έλληνα πιλότου σώθηκε εξαιτίας μιας αλλαγής της τελευταίας στιγμής. Από τον 5ο όροφο, του άλλαξαν δωμάτιο και τον πήγαν στον 4ο.

«Είχε αλλάξει δωμάτιο, από τον 5ο όροφο όπου έγινε το μεγάλο μακελειό, τον είχαν βάλει στον 4ο. Στο δωμάτιο όπου αρχικά έμενε ο σύζυγός μου ήταν καμμένοι και σκοτωμένοι όλοι», είπε η Μαρία Πουλικάκου.

Την ώρα της εισβολής, ο Μιχάλης Πουλικάκος ήταν στο λόμπι.

«Στις 06:25 μου λέει «γίνεται μάχη εδώ, για την ώρα είμαι καλά αλλά ίσως χάσουμε την επαφή». Μου έλεγε ότι ακούει πυροβολισμούς, εκρήξεις. Βρισκόταν στο λόμπι την ώρα της επίθεσης και πέρασε μέσα από τις εκρήξεις και τις σφαίρες για να φτάσει στο δωμάτιο του».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here