Πως «είδε» ο γερμανικός τύπος την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ)

Ποικίλα είναι τα σχόλια του γερμανικού τύπου για το περιεχόμενο της συνέντευξης του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με την κάθε εφημερίδα να εστιάζει σε αυτά που εξυπηρετούν τη γραμμή ή τα συμφέροντά της. Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι τον θεωρούν ως τον πιο σημαντικό και μεγάλο παράγοντα της ελληνικής πολιτικής από τη στάση του οποίους θα εξαρτηθούν πολλά.

«Ο Τσίπρας απορρίπτει έναν συνασπισμό με τα παλαιά κόμματα μετά τις νέες εκλογές», γράφει η εφημερίδα Die Welt στην ηλεκτρονική της έκδοση. Όπως σχολιάζει, «ο Έλληνας πρωθυπουργός ασκεί πιέσεις εν όψει των εκλογών».

Η ιστοσελίδα της Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει ότι «ο Τσίπρας ζητεί να λάβει νέα εντολή από τους Έλληνες» και επισημαίνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε «περισσότερο χρόνο ώστε να κυβερνήσει». Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης επισημαίνει επίσης ότι ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους Έλληνες να μην αναζητούν πάντα τις ευθύνες στο εξωτερικό.

Διαφορετική είναι η ανάγνωση της Bild. Σε άρθρο με τον τίτλο «Ο Τσίπρας κάνει προεκλογικό αγώνα εναντίον του Σόιμπλε και της Ευρώπης» γίνεται μνεία της αναφοράς του Έλληνα πρωθυπουργού«πιο συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης» και ειδικά στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και στην πρότασή του για εθελούσια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt αναφέρεται με ανταπόκρισή της από την Αθήνα στις προεκλογικές διαθέσεις του εκλογικού σώματος όπως αυτές αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις – συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Βεργίνα TV, που εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με ισχνό προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ (24% και 22% αντίστοιχα). » Ο Τσίπρας θα πρέπει να τρέμει» εν όψει των πρόωρων εκλογών, στις οποίες δήλωσε ότι θέλει να διεκδικήσει την αυτοδυναμία, δεδομένου, όπως γράφει ο ανταποκριτής της Handelsblatt, ότι «οι δημοσκοπήσεις προμηνύουν ισχυρές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here