Πώς δόθηκαν οι τηλεοπτικές άδειες -η σασπένς, το πόκερ και τα «χτυπήματα»

Οι 70 ώρες που πέρασαν με σκληρό πόκερ μέσα στη Γενική Γραμματεία ήταν πολύ δύσκολες για κάποιους, και κυρίως όταν πλέον είχε μείνει μόνον μια άδεια προς δημοπράτηση.

Οι πρώτες δύο άδειες δόθηκαν η μεν πρώτη στις 9 το βράδυ της Τρίτης στον ΣΚΑΙ  (ύστερα από 56 χτυπήματα), η δε δεύτερη την Τετάρτη το μεσημέρι στον Καλογρίτσα μετά από 78 «χτυπήματα».

Η τρίτη άδεια κατακυρώθηκε στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης και κατακυρώθηκε στον ΑΝΤ1 ύστερα από 99 γύρους ή χτυπήματα.

Το πιο σκληρό παιχνίδι ήταν για την τέταρτη και τελευταία άδεια για την οποία χρειάστηκαν 117 «χτυπήματα» και την πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στις 2.35 σήμερα τα ξημερώματα

Η ακριβότερη άδεια ήταν πάντως του ΑΝΤ1 αφού ο Θοδωρής Κυριακού για να του κατακυρωθεί έδωσε σχεδόν 76 εκατομμύρια. Η φθηνότερη ήταν του ΣΚΑΙ με 43,6 εκατομμύρια ευρώ

Η τέταρτη άδεια στοίχισε στο Μαρινάκη 73,9 εκατομμύρια και η δεύτερη του Καλογρίτσα έφτασε τα 52,6 εκατομμύρια.

Το τέλος της διαδικασίας αδειοδότησης σηματοδοτεί τοπίο μεγάλης αβεβαιότητας για εκείνους που μένουν εκτός και εφόσον οι προσωρινοί υπερθεματιστές που ανακοινώθηκαν τις πρώτες ώρες της Παρασκευής οριστικοποιηθούν, αυτό σημαίνει πολύ δύσκολη επόμενη μέρα για τους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA, Star, Alpha και Epsilon που ουσιαστικά χάνουν το δικαίωμα εκπομπής και για τους εργαζόμενους τους.

Ο ΑΛΦΑ

Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, διευθύνων σύμβουλος του ALPHA χαρακτήρισε τη διαδικασία «απάνθρωπη, πολύ κουραστική και επίμονη». Σημείωσε πως ο σταθμός έχει ήδη κινηθεί δικαστικά κατά της διαδικασίας. «Δεν το χωράει ο νους μας το τι έγινε εκεί πέρα, ήταν χειρότερα απ ότι τα φανταζόμασταν», είπε φανερά εκνευρισμένος και απογοητευμένος

ΤΟ ΣΤΑΡ

«Θα ήταν καλύτερα να έχει αποφανθεί πριν τον διαγωνισμό η δικαιοσύνη» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού Star Κάρολος Αλκαλάι, χαρακτηρίζοντας την όλη διαδικασία υπερβολική και τα τιμήματα πολύ υψηλά

«Δεν περιμέναμε να πάει τόσο ψηλά«, είπε για τα ποσά. «Τώρα θα περιμένουμε τα νομικά ζητήματα και θα δούμε. Η εκτελεστική εξουσία ψήφισε έναν νόμο και όσοι θεωρούν ότι θίγονται προσφεύγουν στη δικαιοσύνη».

Ο κ. Θοδωρής Κυριακού από τον Ant1 και ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης αποχώρησαν από το κτίριο της ΓΓΕΕ χωρίς να προβούν σε δηλώσεις. 

Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Απογοητευμένος αλλά αποφασισμένος να μην βγει απο το παιχνίδι των μίντια ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε

«Είμαι χαρούμενος για τα έσοδα των αδειών στον κρατικό προϋπολογισμό. Δίνω συγχαρητήρια στους νικητές. Ελπίζω τα έσοδα να βοηθήσουν ανασφάλιστους υπερήλικες πόντιους» συνέχισε ο κ. Σαββίδης μιλώντας στα ρωσικά.

Ερωτηθείς αν θα διεκδικήσει περιφερειακή άδεια, ο Ιβάν Σαββίδης απάντησε «σίγουρα με ενδιαφέρει ο χώρος των μίντια». Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε τη διαδικασία «πρωτότυπη» και συμπλήρωσε ότι «θύμιζε λίγο φυλακή».

«Ακόμη και στις τουαλέτες πηγαίναμε με αστυνομικό» είπε ο Ιβάν Σαββίδης ενώ για το ύψος των χρημάτων που προσέφερε χωρίς να καταφέρει να εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια είπε ότι έφτασε «μέχρι εκεί που έπρεπε». «Στην τελευταία φάση έδωσα μηδενικά ποσά» αποκάλυψε ο Ιβάν Σαββίδης και έκλεισε τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους λέγοντας: «Εκπλήρωσα την αποστολή μου»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here