Πορτογαλία: Η επόμενη ημέρας μιας ανείπωτης τραγωδίας (βίντεο)-Στους 68 οι νεκροί της φονικής δασικής πυρκαγιάς

Σε νεκροταφείο για τουλάχιστον 68 ανθρώπους μετατράπηκαν τα δάση της κεντρικής Πορτογαλίας, από την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε, εξ΄αιτίας της ξηράς καταιγίδας, στις οποίες πέφτουν κεραυνοί αλλά δεν βρέχει. Τα περισσότερα από τα θύματα, πάνω από 40 παγιδεύτηκαν και κάηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους τα οποία εγκλωβίσθηκαν σε δρόμους που περνούσαν μέσα από τα φλεγόμενα δάση.

Μια μέρα μετά, το Russia Today καταγράφει με drone τον αυτοκινητόδρομο που μετατράπηκε σε νεκροταφείο για δεκάδες ανθρώπους. Εικόνες ανατριχιαστικές που αποτυπώνουν το δράμα των ανθρώπων και την τραγωδία που εκτυλίχθηκε εκεί.

Πολλά αυτοκίνητα είχαν συγκρουσθεί μεταξύ τους, καθώς λόγω του πυκνού καπνού δεν υπήρχε ορατότητα ενώ κυριαρχούσε ο πανικός και η προσπάθεια των ανθρώπων να σωθούν από τις φλόγες.

Μαίνονται οι φωτιές

Περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες εξακολουθούν να προσπαθούν σήμερα να θέσουν υπό έλεγχο μια τεράστια δασική πυρκαγιά στο κέντρο της Πορτογαλίας η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 62 ανθρώπων, προκαλώντας έντονη συγκίνηση στη χώρα.

αρά τη μικρή πτώση που σημείωσαν οι υψηλές θερμοκρασίες, η φωτιά, που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην κοινότητα Πεδρόγαου Γκραντ, στο κέντρο της Πορτογαλίας, εξακολουθεί να μαίνεται, επεκτεινόμενη στις γειτονικές περιοχές Καστέλο Μπράνκου και Κοΐμπρα.

Σε όλη τη χώρα, οι εστίες πυρκαγιών μειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στις 35, αλλά τα μέσα που είχαν κινητοποιηθεί για την κατάσβεσή τους παρέμειναν περίπου τα ίδια, με περισσότερους από 2.00 πυροσβέστες και 660 οχήματα. «Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μέγιστος» στα κεντρικά, προειδοποιεί η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

«Η Πορτογαλία θρηνεί για το Πεδρογάου Γκραντ», «Στη μνήμη των θυμάτων», «Ο πόνος μας προς όλους», ήταν οι τίτλοι των εφημερίδων με μαύρα γράμματα. «Πώς μπόρεσε να συνέβη αυτό;» διερωτάται η Jornal de Noticias. «Γιατί;» ρωτάει η Publico.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here