Εκκενώθηκε το Πόρτο Λάφια στην Εύβοια -32 μεγάλες φωτιές αντιμετώπισε σήμερα η Πυροσβεστική

Σε δύο σημεία δίνει μάχη με τις φλόγες απόψε η Πυροσβεστική, στο Πόρτο Λάφια, τα οποία εκκενώθηκαν, και στο Αργυρό, στο Αλιβέρι.

Στο Πόρτο Λάφια η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στις 8 το πρωί και αρχικά ήταν περιορισμένη σε δύσβατη χαράδρα, όμως επεκτάθηκε και προσέγγισε στο Πόρτα Λάφια και έκαψε αυλές σπιτιών. Το  Πόρτα Λάφια εκκενώθηκε.

Επί τόπου επιχειρούν  65 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα και χρησιμοποιούνται για αντιυπυρικές ζώνες πέντε σκαπτικά μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Νύχτα δεν μπορούν να γίνουν ρίψεις ύδατος από αέρος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα η φωτιά να έχει πάρει διαστάσεις.

Εν τω μεταξύ το απόγευμα ξέσπασε φωτιά και στο Αργυρό, κοντά στο Αλιβέρι Ευβοίας. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος εκεί  22 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Επίσης γίνονταν όλη μέρα ι ρίψεις νερού από τρία ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση και στην περιοχή Αστράς στην Κέα. Στο σημείο επιχειρούν 15 εθελοντές πυροσβέστες με τρία οχήματα και μέχρι που έδυσε ο ήλιος επιχειρούσαν επίσης τρία αεροσκάφη που έκαναν ρίψεις νερού.

Αλλη μία φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ,  στο ανάχωμα του ποταμού Εδεσσαίου στο Νομό Πέλλας. Τέθηκε όμως σχετικά γρήγορα υπό μερικό έλεγχο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here