Πόρισμα Εξεταστικής για Ερρίκος Ντινάν: Στον εισαγγελέα τα ονόματα για καταλογισμό ευθυνών

Στα κόμματα που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία παραδόθηκε το τμήμα του πορίσματος που αναφέρεται στο «Ερρίκος Ντυνάν».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο συγκεκριμένο τμήμα του πορίσματος, εξετάζεται λεπτομερώς η πορεία του νοσοκομείου από την ίδρυσή του έως την αναγκαστική εκποίησή του με πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο του 2014. Στο πόρισμα γίνεται αναφορά στις βασικές αιτίες της οικονομικής «κακοδαιμονίας» του νοσοκομείου, ενώ γίνεται αναφορά σε πράξεις και παραλείψεις τόσο της διοίκησης, όσο και του εποπτεύοντος υπουργείου.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προτείνεται η σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για πιθανή παραπομπή υπουργών, αλλά τα στοιχεία, με συγκεκριμένα ερωτήματα για ευθύνες πολιτικών και μη προσώπων, παραπέμπονται στη δικαιοσύνη για περαιτέρω διερεύνηση.

Το πρώτο μέρος του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής που αφορά το «Ερρίκος Ντυνάν» θα συζητηθεί, αύριο Τρίτη, στις 15:00, σε ειδική συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής.

Σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  Αντώνης Μπαλωμενάκης είχε προαναγγείλει ότι το πόρισμα της Εξεταστικής θα δοθεί στη δημοσιότητα τμηματικά, σε τέσσερα μέρη, διευκρινίζοντας πως «κατά σειρά θα δοθούν τα πορίσματα για «Ερρίκος Ντυνάν», αρθροσκοπήσεις, ΚΕΕΛΠΝΟ και φάρμακο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here