Πορεία δικαιοσύνης από την Αγκυρα στην Κων/πολη κατά του αυταρχισμού Ερντογάν-Ενοχλημένος ο «σουλτάνος», απειλεί

Σε μιά μεγάλη πορεία 450 χλμ, από την Αγκυρα στην Κων/πολη, κατά του αυταρχισμού του καθεστώτος Ερντογάν, ξεκίνησε το Λαϊκό ρεπουμπλικανικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως έμπρακτη πράξη διαμαρτυρίας και καταγγελίας της αυθαίρετης επιβολής κάθειρξης 25 ετών στο βουλευτή του και πρώην διευθυντή της Χουριέτ,  Ενίς Μπεμρπμέρογλου, για κατασκοπεία! Το αδίκημά του; Η καταγραφή και αποκάλυψη βίντεο με τα φορτηγά της ΜΙΤ που εφοδίαζαν με όπλα τους τζιχαντιστές στη Συρία!

Επικεφαλής της πορείας, κρατώντας πλακάτ με τη λέξη Δικαοσύνη, έχει τεθεί ο ηγέτης του κόμματος των κεμαλιστών, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στα δικαστήρια του Ερντογάν που αποφάσισαν και επέβαλαν αυτή τη ποινή, αμφισβητώντας ανοικτά για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης στη Τουρκία.

Η πρωτοβουλία αυτή της αντιπολίτευσης, έχει ενοχλήσει την τουρκική ηγεσία, η οποία άφησε τις αρχικές ειρωνείες και πέρασε στην αντεπίθεση, απειλώντας ευθέως τον κ. κιλιντσάρογλου, ότι διαπράττει ποινικά αδικήματα με όσα λέει κατά των Δικαστών.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο, περίπου 4.000 τούρκοι δικαστές και εισαγγελείς απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, ως ύποπτοι για σχέσεις με τον ιεροκήρυκα Γκιουλέν, τον οποίον το καθεστώς Ερντογάν κατηγορεί ως καθοδηγητή του πραξικοπήματος.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι η πορεία του Λαικού ρεπουμπλικανικού Κόμματος και η έκκληση του να βγούν οι πολίτες στους δρόμους, δεν ωφελεί ούτε το κόμμα, ούτε τη χώρα.

Το να γυρνάς στους δρόμους με πλακάτ υπερ της δικαιοσύνης, δεν φέρνει δικαιοσύνη. Ο μόνος χώρος να την διεκδικήσεις είναι το Κοινοβούλιο, πρόσθεσε.

Αφησε μάλιστα και υπονούμενα για νέες μελλοντικές διώξεις, λέγοντας ότι εάν είσαι στοιχείο επιβολής, ενάντια στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, τότε μην εκπλαγείς εάν οι δικαστές σε καλέσουν κι εσένα».

Ο Κιλιντσάρογλου θα πραγματοποιήσει πορεία 24 ημερών από την Αγκυρα ως τις φυλακές Μάλτεπλε της Κων/πολης όπου κρατείται ο Μπερπέρογλου.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here