Πορεία διαμαρτυρίας Κρητικών με «γουρούνες» παρά τη νεροποντή

Πορεία διαμαρτυρίας με τις «γουρούνες» τους πραγματοποιήσαν περιπου 100 Κρητικοί και άλλοι νησιώτες -οι περισσότεροι επιχειρηματίες που νοικιάζουν αυτό τον τύπο οχήματος στα νησιά

Οι κάτοχοι των τετράτροχων ξεκίνησαν επι τούτου με πλοίο από την Κρήτη και άλλα νησιά και έφτασαν σήμερα στην Αθήνα, όπου και «διαδήλωσαν» εποχούμενοι  έως το υπουργείο Μεταφορών.

Θεωρούν ότι τα ατυχήματα με το συγκεκριμένο τυπο οχήματος εχουν μειωθεί και οτι το υπουργείο δεν έχει λόγους να απαγορεύσει την κυκλοφορία τους στα νησιά.

Το υπουργείο απεναντίας προτίθεται να απαγορεύσει την κυκλοφορία τους στους ασφαλοτστρωμένους δρόμους ολης της χώρας (των νησιών συμπεριλαμβανομένων) επειδή τα περι ου ο λόγος  τετράτροχα δεν εχουν ιδιαίτερη ευστάθεια και προκαλούνται πολλά ατυχήματα ειδικά το καλοκαίρι. Θεωρείται βασική αιτία το γεγονός ότι το όχημα μοιάζει με μοτοσικλέτα αλλά δημιουργεί την ψευδαισθηση της ασφάλειας επειδή έχει 4 ρόδες. Εντούτοις είναι «στενό» και ανατρέπεται εύκολα. Πρέπει βεβαια να σημειωσουμε ότι δεν φταίει το όχημα στο ατύχημα αλλα το γεγονος ότι τα νοικιαζουν τουριστες που μεθουν, δεν φορούν κράνη και ανεβαινουν στη «γουρούνα» με σαγιονάρες νιώθοντας άτρωτοι. Ομως δεν ειναι. Παίζουν φυσικα ρόλο στον «πόλεμο» εναντίον της γουρούνας και οι ανταγωνισμοι στις ενοικιάσεις, μια που οι περισσότεροι νέοι προτιμούν να νοικιάζουν «γουρούνες» και χάνουν εισόδημα όσοι νοικιάζουν άλλα μέσα μετακινησης.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here