Πορεία για τις γερμανικές αποζημιώσεις-Ψήφισμα στη γερμανική πρεσβεία

Πορεία για τις γερμανικές αποζημιώσεις πραγματοποίησε στο κέντρο της Αθήνας το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών.Οι διαδηλωτές αφού συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του ‘Αγνωστου Στρατιώτη, κατευθύνθηκαν προς τη γερμανική πρεσβεία ζητώντας συνάντηση με τον πρέσβη προκειμένου να του επιδώσουν ψήφισμα.

Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό, διότι ο πρέσβης, όπως τους ενημέρωσαν απουσίαζε με αποτέλεσμα να θυροκολλήσουν το ψήφισμα.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρίσκονταν ο Μανώλης Γλέζος, ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης κι ο συγγραφέας Περικλής Κοροβέσης.

γλέζος, λαφαζανης, γερμανικη πρεσβεια

Από την πλευρά του ο Μανώλης Γλέζος δήλωσε:

«Εσείς που είστε εδώ επιχειρείτε ένα σπουδαίο και σημαντικό έργο. Μήπως χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας; Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών έχει ξεκινήσει έναν αγώνα εδώ και χρόνια και δεν σταματάει. Αλλά το θέμα είναι να αγωνιζόμαστε μόνο εμείς; Μήπως πρέπει όλοι οι Έλληνες να το σκεφτούν;».

 

Παίρνοντας τον λόγο ο Περικλής Κοροβέσης επισήμανε ότι «στο σημείο που η Γερμανία αρνείται να πληρώσει αυτά που οφείλει σημαίνει ότι συνεχίζει τη γερμανική κατοχή τότε στρατιωτική τώρα οικονομική».

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «77 χρόνια μετά τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα τιμά την αντίσταση και τη θυσία του ελληνικού λαού αγωνιζόμενο για δικαιοσύνη κι αποζημίωση».

Στην συγκέντρωση συμμετείχε κι η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ).

Πηγή: Πορεία για τις γερμανικές αποζημιώσεις -Θυροκόλλησαν ψήφισμα στην πρεσβεία [εικόνες] | iefimerida.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here