Αρχική Pressroom Πολιτική «Πόντιος Πιλάτος» ο Στόλντεμπεργκ: Ελλάδα και Τουρκία να λύσουν μόνες τις διαφορές...

«Πόντιος Πιλάτος» ο Στόλντεμπεργκ: Ελλάδα και Τουρκία να λύσουν μόνες τις διαφορές τους στο Αιγαίο-Το θέμα δεν απασχολεί το ΝΑΤΟ

Την πολιτική των ίσων αποστάσεων και της μη ανάμιξης στις Ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο, επιμένει να ακολουθεί ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος καλεί τις δύο χώρες να λύσουν μόνες τις διαφορές που έχουν στο Αιγαίο.
Ο επικεφαλής της νατοϊκής συμμαχίας, αρνήθηκε να πάρει έτσι θέση στο ζήτημα των τουρκικών παραβιάσεων του εναέριου χώρου μας από τουρκικά μαχητικά, όπως ακριβώς είχε κάνει και με το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παράνομα στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

«Η ελληνοτουρκική διένεξη στο Αιγαίο δεν αφορά το ΝΑΤΟ», επανέλαβε σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, λίγο πριν την επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ μίλησε στο τουρκικό πρακτορείο για μια σειρά ζητημάτων, μεταξύ των οποίων η Σύνοδος του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες, η Συρία, η αγορά των ρωσικών S400 από την Τουρκία και τα ελληνοτουρκικά.

Ερωτηθείς για την αύξηση της έντασης στο Αιγαίο και την θέση του ΝΑΤΟ σε αυτήν ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε:

«Ελλάδα και Τουρκία είναι δύο σημαντικά μέλη του ΝΑΤΟ και σύμμαχοι από το 1952. Και οι δύο συμβάλλουν στην συλλογική άμυνα. Αναμένω ότι οι διαφορές που βλέπουμε σε διάφορα ζητήματα θα επιλυθούν μεταξύ τους στη βάση των καλών σχέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, καλωσορίζω την επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών που συμφώνησαν να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου».

Σε ό,τι αφορά στο εάν η Συμμαχία πρόκειται να εμπλακεί στη διένεξη, ο γενικός γραμματέας είναι καηγορηματικός:»Δεν είναι ένα θέμα που απασχολεί το ΝΑΤΟ. Είναι κάτι που θα πρέπει Ελλάδα και Τουρκία να λύσουν μεταξύ τους».

O γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ είχε ακολουθήσει την ίδια «ουδέτερη» στάση και στο ζήτημα των δύο ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Πηγή: Anadolu
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here