Πονοκέφαλος σε Μαξίμου, η νέα κόντρα Ζωής-Πανούση για την είσοδο των ΜΑΤ στη Βουλή

Μετά από την καταγγελία ότι η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έδωσε άδεια στα ΜΑΤ να εισέλθουν στη Βουλή για να κάνουν χρήση της τουαλέτας, η ασφάλεια της Βουλής εξετάζει το ενδεχόμενο να περνούν από τον ανιχνευτή μετάλλων οι αστυνομικοί που εισέρχονται στους χώρους της Βουλής.

Κύκλοι ασφαλείας του κτιρίου της Βουλής επικαλέστηκαν την τήρηση του πρωτοκόλλου ασφαλείας που ισχύει για όλα τα δημόσια κτίρια. Σε διευκρινίσεις τους προς δημοσιογράφους, έλεγαν χαρακτηριστικά:

«Δεν ζητήθηκε τίποτα περισσότερο από το να γίνει ο τυπικός προληπτικός έλεγχος και να τηρηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας, όπως ισχύει σε όλα τα δημόσια κτίρια. Δεν είναι δυνατό η ταυτοποίηση, ότι είναι πράγματι αστυνομικός, να γίνεται επειδή κάποιος φοράει στολή και κουβαλάει κουμπούρι. Εξάλλου στο παρελθόν η αστυνομία έχει καταγεγραμμένες επιθέσεις από μεταμφιεσμένους σε αστυνομικούς κακοποιούς» τόνισαν χαρακτηριστικά οι κύκλοι ασφαλείας της Βουλής.

Σύμφωνα με το Mega, κύκλοι της ασφάλειας του κτιρίου της Βουλής εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρέπει οι αστυνομικοί να περνούν από το μηχάνημα, αφού έχουν αφήσει το όπλο τους, την εξάρτησή τους και το κινητό τους.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, εμφανίστηκε ενοχλημένος από τη συμπεριφορά της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Πιστεύω ότι στις δημοκρατίες ο θεσμός της Βουλής πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό, την Αστυνομία» είπε ο κ. Πανούσης, από τον Βόλο, εγκαινιάζοντας το νέο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Ο κ. Πανούσης χαρακτήρισε την απόφαση της κ. Κωνσταντοπούλου λαθεμένη και την απέδωσε σε παρεξήγηση.«Δεν μπορεί να υποτιμάται -και άλλη φορά έχει συμβεί- η Αστυνομία και να θεωρείται παρείσακτη στο προαύλιο της Βουλής, ενώ δεν είναι παρείσακτοι άλλοι που δεν εκπροσωπούν το νόμο και την τάξη» ανέφερε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here