Πονάτε; Πιείτε μπύρα

 

Σύμφωνα με νέα έρευνα πανεπιστημίου του Γκρίνουιτς, στη Μεγάλη Βρετανία ένα λίτρο μπύρας είναι πιο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του πόνου από την παρακεταμόλη (ουσία που περιέχεται σε πολλά επώνυμα αναλγητικά δισκία), μειώνοντας κατά 25% την ένταση του.

Οι ερευνητές παρατήρησαν πως περιεκτικότητα 0,08% αλκοόλ στο αίμα συνοδεύεται από σημαντική ενίσχυση της αντοχής μας στον πόνο. Τα αποτελέσματα εξηγούν τον στατιστικό συσχετισμό των φαινομένων κατάχρησης του αλκοόλ από ασθενείς που υποφέρουν από χρόνιους πόνους, σχολιάζουν οι επιστήμονες.

Τα ευρήματα της μελέτης αποτελούν συνδυασμό 18 ερευνών στις οποίες εξετάστηκαν συνολικά περισσότεροι από 400 ασθενείς με χρόνια προβλήματα πόνου και δημοσιεύτηκαν στο Journal of Pain. Οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε συγκριτικά τεστ αντοχής στον πόνο πριν και μετά την κατανάλωση αλκοόλ.

«Το οινόπνευμα μπορεί να συγκριθεί με τα οπιοειδή φάρμακα όπως η κωδεΐνη, με πιο ισχυρή επίδραση από την παρακεταμόλη», σχολιάζει ο επικεφαλής της έρευνας, του Πανεπιστημίο του Γκρίνουιτς του Λονδίνου.

«Αν με βάση τα πρόσφατα ευρήματα δημιουργήσουμε ένα νέο φάρμακο χωρίς τις επιβλαβείς παρενέργειες όσων κυκλοφορούν, τότε θα έχουμε στα χέρια μας κάτι καλύτερο από όσα διαθέτουμε μέχρι στιγμής».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here