Δεν αποσύρεται ο Πολύδωρας-Προς ναυάγιο η συγκρότηση του ΕΣΡ-Θέμα ασυμβίβαστου από ΝΔ-Παππάς: Στο ΕΣΡ όλες οι αρμοδιότητες

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

Δεν αποσύρει την υποψηφιότητα του για το ΕΣΡ ο Β. Πολύδωρας, ούτε του ζητήθηκε κάτι τέτοιο, όπως είπε μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση εν όψει της Διάσκεψης των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ απόψε. Μετά την εξέλιξη αυτή, μάλλον οδηγείται προς ναυάγιο η συγκρότηση του σήμερα.

Την ίδια στιγμή η ΝΔ θέτει και θέμα ασυμβίβαστου για τον κ. πολύδωρα, ο οποίος παραμένει πρόεδρος της πολιτικής ένωσης που ίδρυσε όταν διαγράφηκε από τη ΝΔ.

Παππάς: Στο ΕΣΡ όλες οι αρμοδιότητες

Οπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, δήλωσε στον Real Fm, η κυβέρνηση καταθέτει σήμερα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα καταργείται το επίμαχο άρθρο 2Α του νόμου Παππά και επανέρχονται όλες οι αρμοδιότητες για την διενέργεια του διαγωνισμού στο ΕΣΡ. Ρύθμιση που ουσιαστικά εφαρμόζει την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

«Σήμερα φέρνουμε στη Βουλή τη διάταξη για την αναστολή του άρθρου 2Α, το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες για τη διεξαγωγή από το ΕΣΡ, που δεν υπήρχε τότε, στον Υπουργό Επικρατείας.

Θα προχωρήσουμε στη συνολική αλλαγή του νόμου 4339/15, για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών μόλις δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό της σχετικής απόφασης του ΣτΕ».

Ο κ. Παππάς είπε ακόμη ότι μετά την απόφαση του ΣτΕ έχουμε επιστρέψει σ΄ένα καθεστώς τηλεοπτικής παρανομίας, καθώς δεν έχει παρατεθεί και καλώς, η προσωρινή αδειοδότηση των καναλιών, η οποία από το 2010, με άλλη απόφαση του ΣτΕ, παράνομη. Ομως κατ επιλογήν, αυτή την απόφαση του ΣτΕ δεν εφάρμοσε καμία κυβέρνηση,

Δηλώσεις Πολύδωρα

«Προχωράμε όπως είχαμε συνεννοηθεί. Θα τιμήσω την τιμή που μου έκαναν» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο Β. Πολύδωρας ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΕΣΡ.

Ο κ. Πολύδωρας διέψευσε ότι του ζητήθηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά του τονίζοντας: «Δεν ήθελα να ερμηνευτεί η κίνησή μου αυτή, ότι δεν ήθελα να μείνω ή ότι φοβάμαι. Δεν φοβάμαι, ούτε τα τρολαρίσματα ούτε όσα είπαν για μένα, τα οποία είναι αβάσιμα, ανούσια και κακεντρεχή και γεμάτα παραχαράξεις της ιστορίας, όπως ότι πρότεινα συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή. Αυτό που πρότεινα ήταν συνεννόηση, για προσέλκυση των 600 χιλιάδων ψηφοφόρων που είχαν φύγει από τη ΝΔ» επισήμανε ο Β.Πολύδωρας.

Η συνάντηση με τον Νίκο Βούτση, διάρκειας μισής ώρας, πραγματοποιήθηκε εν όψει της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ που έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 απόψε, Δευτέρα.

Ο Βύρων Πολύδωρας είναι η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την προεδρία του ΕΣΡ, ωστόσο έχει απορριφθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here