Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Αποφάσεις στην Κ.Ε. της Πέμπτης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Την σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την προσεχή Πέμπτη προκειμένου να αποφασίσει τις συλλογικές διαδικασίες της επόμενης περιόδου αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίασή της.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η πλειοψηφία των μελών της επέμεινε στην πρόταση για συντεταγμένες διαδικασίες και έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο, ενώ κατόπιν αιτήματος για άμεση απόφαση, κατατέθηκαν προτάσεις για εσωκομματικό δημοψήφισμα ή Διαρκές Συνέδριο τις επόμενες μέρες και όχι μετά την παρέλευση κάποιου χρόνου, όπως επιθυμεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Η εισήγηση του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τη Δευτέρα ήταν η διεξαγωγή συνεδριακής διαδικασίας τον Σεπτέμβριο με στόχο να αποτραπεί ο κίνδυνος ανατροπών προτού κλειδώσει η συμφωνία με τους εταίρους.

Η Κεντρική Επιτροπή θα αποφανθεί πότε θα συγκληθεί το συνέδριο και εάν θα είναι έκτακτο ή διαρκές.

Στη συνεδρίαση η Αριστερή Πλατφόρμα πρότεινε την σύγκληση Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και το Σαββατοκύριακο. Μαζί με την Αριστερή Πλατφόρμα και άλλες συνιστώσες ζητούσαν την διακοπή της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και την λήψη νέων αποφάσεων για την πολιτική γραμμή της κυβέρνησης.

Η πλειοψηφία της ΠΓ, κατέθεσε εναλλακτικά και την πρόταση για διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος, πιθανόν το Σαββατοκύριακο.

Στο έκτακτο Συνέδριο εκλέγονται νέοι αντιπρόσωποι από τις Οργανώσεις Μελών του κόμματος ενώ στο διαρκές μετέχουν οι σύνεδροι που είχαν εκλεγεί για το τακτικό Συνέδριο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here