Πήρε την κούπα ο Ολυμπιακός στο πόλο γυναικών-Διεκόπη ο τελικός

Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο πόλο γυναικών μέσα στον Πειραιά, νικώντας την Βουλιαγμένη 10-4 στον πέμπτο κατά σειρά τελικό, που δεν ολοκληρώθηκε. Στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» 3.01 πριν το τέλος οι διαιτητές διέκοψαν το ματς, ενώ το σκορ είχε ήδη διαμορφωθεί, όπως τελικά κατακυρώθηκε, επειδή ο προπονητής Κώστας Δήμου και τα υπόλοιπα μέλη του πάγκου, με εντολή της προέδρου Στέλλας Τίγκα, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για ύβρεις οπαδών του Ολυμπιακού.  Εν συνεχεία οι πολίστριες της Βουλιαγμένης αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια και δεν ξαναβγήκαν. «Από την αρχή είχαμε ζητήσει οι πάγκοι να πάνε απέναντι, αλλά αυτό δεν έγινε. Όμως εμείς δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο να μας βρίζουν και να μας φτύνουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δεν είναι από την κερκίδα, είναι από τους επισήμους» κατήγγειλε ο κ Δήμου.

«Υπάρχει μια προκατάληψη, η αστυνομία μας είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους πάγκους. Υπάρχει εκνευρισμός, είναι ανάγκη να διαφυλάξουμε το άθλημα και έχουμε ανάγκη να έχουμε αυτόν τον κόσμο. Αν υπάρχουν κακοί φίλαθλοι να τους διώξουμε» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της κολυμβητικής Ομοσπονδίας Γιώργος Κατσαρός.    

Ο Χάρης Παυλίδης πάντως, προπονητής του Ολυμπιακού, εξαπέλυσε επίθεση για τη συμπεριφορά αυτή: «Ο κ. Δήμου μου εξέφρασε παράπονα για όσα έχουν γίνει από την αρχή του αγώνα. Δεν υπήρχε  λόγος να σταματήσουν. Αν θέλανε, ας το έκαναν από την αρχή. Όχι, επειδή παράτησαν το παιχνίδι. Η Βουλιαγμένη είναι καλύτερη ομάδα από αυτό και δεν της αξίζει κάτι τέτοιο. Θέλω να πω κάτι, γιατί ακούω τις τελευταίες μέρες για κάποιες ομάδες με μέταλλο. Οταν έρχεται η κρίσιμη στιγμή φαίνεται ποια ομάδα έχει το ατσάλι».                                                      

Εγιναν προσπάθειες να αλλάξουν γνώμη οι άνθρωποι της Βουλιαγμένης, οι οποίες όμως έπεσαν στο κενό.

Τι γράφτηκε στο φύλλο αγώνα

«Στο 4.58 αποβλήθηκε η δεύτερη προπονήτρια του ΝΟ Βουλιαγμένης Κική Λιόση, με κόκκινη κάρτα, για διαμαρτυρία. Στο 3.01, η ομάδα του ΝΟΒ ζήτησε από τους διαιτητές τμήμα των επισήμων που ήταν κοντά στον πάγκο και παράλληλα προς αυτήν να εκκενωθεί. Οι διαιτητές έπραξαν αυτό, όπως και πρότειναν να μεταφερθούν οι πάγκοι προς τη μεριά της γραμματείας. Και ενώ ο αστυνομικός διευθυντής εγγυήθηκε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα μέχρι τέλους, παρόλα αυτά, ο ΝΟΒ αποχώρησε. Μετά την παρέλευση των 20 λεπτών, όπως ο κανονισμός ορίζει, οι διαιτητές έκλεισαν το φύλλο αγώνα σε βάρος του ΝΟ Βουλιαγμένης. Η αρχηγός του ΝΟΒ Αντιγόνη Ρουμπέση, μετά την παρέλευση των 40 λεπτών από τη διακοπή του αγώνα δεν προσήλθε για να υπογράψει και έτσι, το φύλλο αγώνα έκλεισε. Ακολουθεί συμπληρωματική έκθεση των διαιτητών».                                                                                                    

Στο αγωνιστικό μέρος ο αγώνας είχε τελειώσει ουσιαστικά από το 2ο οκτάλεπτο. Βέβαια, οι παίκτριες της Βουλιαγμένης έχουν πολλά παράπονα από τους διαιτητές Κουρέτα και Κατσαρό. Ο Ολυμπιακός μετά τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης κατέκτησε και το 6ο πρωτάθλημα στην ιστορία του, δύο στην Α’ Εθνική (1995, 1998) και τέσσερα στην Α1 (2009, 2011, 2014, 2015), κλείνοντας ονειρικά τη σεζόν.Τα οκτάλεπτα: 2-1, 5-2, 2-0, 1-1.

Ολυμπιακός: Αβραμίδου 4, Ασημάκη 1, Μανωλιουδάκη 2, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Μπιανκόνι 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1.

Βουλιαγμένη: Χυδηριώτη 1, Βασιλική Διαμαντοπούλου 1, Γερόλυμου 1, Κοντογιάννη 1.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here