Πολλές αντιπροσωπείες θα θέσουν θέμα Τουρκίας, λέει ο Βέλγος που μαζεύει κινητά πρωθυπουργών

Ξεκίνησε πριν από λίγο η δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Το πρώτο θέμα, το οποίο συζητούν οι ηγέτες αφορά στις σχέσεις της ΕΕ με την Αφρική.

Στο τραπέζι θα βρεθεί η κλιμακούμενη λόγω Τουρκίας κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε προσερχόμενος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Όπως επισήμανε ο κ. Μισέλ, «με μεγάλη βεβαιότητα πολλές αντιπροσωπείες θα θέσουν το θέμα της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τις τελευταίες εξελίξεις», αλλά μάλλον εννοεί ότι εκτός απο την Κύπρο, την Ελλάδα και τη Γαλλία, θα λάβουν το λόγο πολλές αντιπροσωπείες απλα΄για να βάλουν το πλαίσιο που επιδιώκουν, όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία που θέλουν να αποκλείσουν τις κυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βέλγος «πολιτικός»και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προέβη χτες σε μια αχαρακτήριστη κίνηση να ζητήσει (και να λάβει) τα κινητά τηλέφωνα των πρωθυπουργών για να μη διαρρεύσουν πληροφορίες στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες λογω της συζήτησης για το Brexit, κάτι αδιανόητο. Υπάρχουν ασφαλώς τα μέσα να θωρακίζονται τα τηλέφωνα αρχηγών κρατών από μυστικές υπηρεσίες και ο μόνος λόγος που τα συγκέντρωσε ήταν για να μην καταγραφούν οι συζητήσεις και μεταφερθούν στους Άγγλους, δηλαδή αντιμετώπισε αρχηγούς κρατών ως υπόπτους…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here