Πολιτικό μνημόσυνο για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη

Πολιτικό μνημόσυνο στο Παλιοζογλώπι Καρδίτσας για τα 10 χρόνια από το θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη, που ταυτίσθηκε και σφράγισε όσο καείς την ιστορία του ΚΚΕ, τελέστηκε την Κυριακή.

Εκφωνώντας την κεντρική ομιλία, ο Γιώργος Χαρίτος μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, αφού είπε πως «δέκα χρόνια μετά το θάνατό του ο σύντροφος Χαρίλαος είναι πάντα μαζί μας. Ζωντανός στις μνήμες αλλά και στις καρδιές μας», τόνισε ότι στο πρόσωπό του, τιμάμε μια ολόκληρη γενιά κομμουνιστών που σφράγισαν ανεξίτηλα την ιστορία του ΚΚΕ, ολόκληρου του λαϊκού κινήματος της χώρας μας.

Ολόκληρη η ζωή του, συμπλήρωσε ο κ. Χαρίτος, ταυτίζεται με την πορεία του ΚΚΕ, που υπηρέτησε επί 76 ολόκληρα χρόνια, ο Χαρίλαος Φλωράκης πολέμησε την αστική πολιτική, όπως κι αν εκφραζόταν σε κάθε περίοδο.

Νωρίτερα χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Θοδωρής Αναπλιώτης, γραμματέας του Συμβουλίου περιοχής της ΚΝΕ και μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ.

Στην εκδήλωση αποδόθηκαν τραγούδια και ποιήματα, διαβάστηκε απόσπασμα από την ιστορική διαθήκη του Χαρίλαου Φλωράκη, ενώ ανθοδέσμη στον τάφο του κατέθεσαν εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ ο ΓΓ Δημήτρης Κουτσούμπας και εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ ο Θανάσης Χαστάς.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here