Πολ. Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ κατά δανειστών-Κριτική από στελέχη

ΦΩΤΟ: IN TIME

Σε μια πεντάωρη κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και του Προεδρείου της  Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που σημαδεύτηκε από ένταση και διαφωνίες, αποτυπώθηκε το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ηγετική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Πληροφορίες θέλουν τον  αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, που συμμετείχε στη συνεδρίαση για να ενημερώσει για την πορεία της διαπραγμάτευσης, να αποχωρεί ενοχλημένος ύστερα από έντονη κριτική που άσκησαν ηγετικά στελέχη  κατά της διαπραγματευτικής τακτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κριτική και μάλιστα σκληρή ασκήθηκε και από την πρόεδρο της Βουλής  Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία  μίλησε για αναξιοπιστία και υποστήριξε ότι δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Πυρά κατα της διαπραγματευτικής τακτικής άσκησαν και άλλα μέλη της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ κατά κυριο λόγο του Αριστερού Ρεύματος.

Ενδεικτικό της τεταμένης ατμόσφαιρας που επικράτησε είναι και η ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά και στην οποία αποτυπώνεται η σκληρή γραμμή του ¨Οχι» στις απαιτήσεις των δανειστών καθώς το κόμμα υπογραμμίζει ότι η λαϊκή εντολή είναι δεσμευτική και καλεί την κυβέρνηση να μην υποκύψει στις πιέσεις και τους εκβιασμούς των πιστωτών.

Η Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

«Από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε η κυβέρνηση, κατέστη σαφές- τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας- ότι η εντολή του ελληνικού λαού είναι δεσμευτική και αποτελεί την πυξίδα στις διαπραγματεύσεις.
Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού, εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών και της νεολαίας. Εκφράζουν την ανάγκη της χώρας να μπει σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης, με πυρήνα της την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του πλούτου.
Η επιμονή των δανειστών να εφαρμόσουν το μνημονιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό πολιτικών πιέσεων και χρηματοδοτικής ασφυξίας στη χώρα, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την έννοια της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας στην Ευρώπη. Εκφράζει την εμμονική προσήλωση στη λιτότητα που αποδομεί το κοινωνικό κράτος, την ολιγαρχική διεύθυνση των ευρωπαϊκών υποθέσεων σε κλειστές αίθουσες ανεπηρέαστες από την κοινωνική βούληση, οι οποίες στρώνουν το έδαφος στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.
Οι απαιτήσεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τον ελληνικό λαό που αγωνίστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια για να μπει τέλος στις εγκληματικές πολιτικές των μνημονίων. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους ευρωπαϊκούς λαούς και από τις προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, που αγωνίζονται για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας.
Οι πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης δεν είναι οι παθητικοί καταναλωτές των ειδήσεων των 8, αντίθετα πιστεύουμε ότι μπορούν να είναι συμπρωταγωνιστές σε μια διαπραγμάτευση που αφορά την κοινή μοίρα όλων μας στην κλίμακα της Ευρώπης και του κόσμου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας αλλά και των ευρωπαϊκών λαών. Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, αλλά και σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης οι βουλευτές, ευρωβουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν μαζί με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αλληλέγγυες με αυτόν δυνάμεις σε ένα πλατύ κάλεσμα κινητοποίησης για την νίκη της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας. Τώρα είναι η ώρα να μπουν οι ίδιοι οι λαοί στην μάχη. Θα νικήσουμε»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here