Πόλεμος ανακοινώσεων Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ για την αγωγή Τσίπρα σε Παπαχρήστο-Κουρτάκη

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο κυβερνητικό κόμμα και την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την αγωγή του Αλέξη Τσίπρα προς τον Γιώργο Παπαχρήστο και τον Γιάννη Κουρτάκη με αφορμή τα δημοσιεύματα για την εξοχική κατοικία στο Σούνιο.

Η Νέα Δημοκρατία, καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση από την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και δέχεται σφοδρή κριτική για την περαιτέρω απαγόρευση των συναθροίσεων, άδραξε την ευκαιρία και επιχειρεί να κρατήσει ψηλά το θέμα με στόχο να αλλάξει την ατζέντα.

Σε απογευματινή ανακοίνωση σχολιάζει την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «πρωτοφανείς εξοντωτικές αξιώσεις κατά δημοσιογράφων» και, φυσικά, επιστρέφει ξανά στην περίοδο διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και το σίριαλ με τις τηλεοπτικές άδειες.

«Όσο για τη δήθεν βίλα του κ. Τσίπρα που αναφέρουν στην ανακοίνωση, θα ήταν καλύτερα να μιλήσουν για δήθεν ενοίκιο…» αναφέρει η Ν.Δ. υιοθετώντας ξανά τα έωλα ρεπορτάζ για την εξοχική κατοικία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντι να απαντήσει επι της ουσίας για τις πρωτοφανείς εξοντωτικές αξιώσεις κατά δημοσιογράφων, επιδίδεται στον γνωστό σε αυτόν πόλεμο λάσπης.

Η στάση του άλλωστε απέναντι στα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους είναι πολύ πρόσφατη για να ξεχαστεί. Και να ήθελε να την ξεχάσει κάποιος την υπενθυμίζει ο συνήγορος του κ. Τσίπρα που κατά σύμπτωση είναι ο ίδιος ο  νομικός σύμβουλος του δημοσίου για την εφαρμογή του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες στον περιβόητο διαγωνισμό των βοσκοτοπιών.

Όσο για τη δήθεν βίλα του κ. Τσίπρα που αναφέρουν στην ανακοίνωση, θα ήταν καλύτερα να μιλήσουν για δήθεν ενοίκιο…

Είχε προηγηθεί της Κουμουνδούρου, που κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι «προσφέρει υπεράσπιση στους συκοφάντες του κ. Τσίπρα» και απευθύνει ερωτήματα για το τιμολόγιο μεταξύ άλλων, των κατά παραγγελία απολύσεων δημοσιογράφων, της λίστας Πέτσα και της συκοφαντίας.

Η απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Δεν προξενεί εντύπωση ότι η Ν.Δ. έσπευσε να λειτουργήσει ως συνήγορος υπεράσπισης των συκοφαντών του κ. Τσίπρα, που επί δύο μήνες τώρα αρνούνται να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

Ήταν άλλωστε σε όλους γνωστό ότι στα γραφεία της σχεδιάστηκε και ενορχηστρώθηκε αυτή η φθηνή και κίτρινη απόπειρα αντιπερισπασμού με τη δήθεν βίλα εκατομμυρίων του Αρχηγού της Αντιπολίτευσης.

Ωστόσο μιας και μιλούν για εξοντωτικές αξιώσεις, θα ήμασταν περίεργοι να μας απαντήσουν:

Πόσο κοστολογείτε, κύριοι της Ν.Δ. τη συκοφαντία;

Την κοστολογείτε φθηνότερα;

Το λιβάνισμα στην κυβερνητική πολιτική πόσο πάει;

Οι κατά παραγγελία απολύσεις δημοσιογράφων όταν τολμούν να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση, πόσο κοστίζουν;

Δεν μπορεί, η Ν.Δ. θα έχει κάποιο τιμοκατάλογο. Η λίστα Πέτσα άλλωστε, δε θα φτιάχτηκε στα τυφλά. Ας μας πει, τουλάχιστον να γνωρίζουμε τις τιμές.

ΥΓ. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι τα πόσα που διεκδικεί θα κατατεθούν προς ενίσχυση του ΕΔΟΕΑΠ, ασφαλιστικού φορέα των δημοσιογράφων.

 

Η πρώτη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ν.Δ.

To κράτος δικαίου παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη αν κρίνουν ότι κάποιο δημοσίευμα θίγει την τιμή και την υπόληψή τους και η προσφυγή αυτή είναι ο τρόπος αποκατάστασης. Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς, οι οποίοι επιπλέον έχουν δημόσιο λόγο και μπορούν να απαντούν, άρα καταφεύγουν στη δικαιοσύνη μόνο ως έσχατο μέσο υπεράσπισης.

Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσφεύγει κατά δύο δημοσιογράφων αξιώνοντας 1 εκατομμύριο από τον καθένα, για δημοσιεύματα που αφορούν την ενοικίαση της βίλας στο Σούνιο έναντι 500 ευρώ το μήνα. Η συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Τσίπρα δεν παραπέμπει σε επανόρθωση αλλά σε οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων και λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική. Ως κυβέρνηση, επιχείρησε να ελέγξει τα μέσα, ως αντιπολίτευση προσπαθεί να φιμώσει φωνές που τον ενοχλούν.

Καθόλου τυχαίο ότι την κατάθεση των αγωγών, έχει αναλάβει ως δικηγόρος του κ. Τσίπρα ο κ. Μαντζουράνης, νομικός σύμβουλος του δημοσίου για την εφαρμογή του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες στον περιβόητο διαγωνισμό των βοσκοτοπιών και όσων πρωτοφανών αποκαλύπτονται από τις καταθέσεις του κ. Καλογρίτσα για το παρασκήνιο και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here