Πολεμικός πυρετός στην Αν. Μεσόγειο-72ωρη προειδοποίηση πτήσεων-Αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στη περιοχή-Ρωσία: Θα απαντήσουμε στους πυραύλους

Πολεμικό κλίμα και εκρηκτικέ διαστάσεις έχει λάβει η υπόθεση της Συρίας, μετά τις καταγγελίες για χημική επίθεση κατά των ισλαμιστών ανταρτών και αμάχων στη Ντούμα. Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να απαντήσουν με πυραυλική επίθεση ενώ η Ρωσία προειδοποιεί ότι θα καταρρίψει τους πυραύλους και θα χτυπήσει τους τόπους από τους οποίους εκτοξεύθηκαν!

Η ευρωπαική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας εξέδωσε προειδοποίηση 72 ωρών για τις πολιτικές πτήσεις στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, όπου σπεύδει το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman μαζί με ακόμη επτά αμερικανικά πολεμικά πλοία. Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο μεταφέρει 60 πυραύλους τύπου Τόμαχοκ.

Μαζί με το USS Harry S. Truman, που μεταφέρει 6.500 ναύτες, θα πλέουν και τα πολεμικά πλοία USS Arleigh Burke, USS Bulkeley, USS Forrest Sherman και USS Farragut, καθώς και το καταδρομικό USS Normandy.

.Η ρωσική αντίδραση

Σε δηλώσεις του που αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις από την αμερικανική πλευρά, ο Ρώσος πρεσβευτής στον Λίβανο Αλεξάντερ Ζασίπκιν προειδοποίησε χθες πως «θα καταρριφθούν οποιοιδήποτε αμερικανικοί πύραυλοι ριφθούν στη Συρία».

«Αν υπάρξει πλήγμα από τους Αμερικανούς οι πύραυλοι θα καταρριφθούν και ακόμη και στα σημεία από τα οποία προήλθαν οι πύραυλοι θα ριφθούν πυρά» » πρόσθεσε ο Ζασίπκιν στις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν το βράδυ της Τρίτης από το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ al-Manar TV.

Ο Ρώσος διπλωμάτης διευκρίνισε ότι η τοποθέτησή του αυτή αναφέρεται σε σχετική δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του αρχηγού του ρωσικού γενικού επιτελείου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here