Πολεμικές κραυγές και αρρωστημένη επίδειξη εθνικισμού από Ερντογάν-Εντυσε με στρατιωτική στολή ένα κοριτσάκι-Καλεί σε ετοιμότητα επιστράτευσης

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η «αρρωστημένη» όπως την αποκάλεσε εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος, επίδειξη εθνικισμού από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, όταν χθες σε συνέδριο του κόμματος του, κάλεσε τους Τούρκους σε ετοιμότητα επιστράτευσης. Για να δώσει μάλιστα έμφαση στις πολεμικές κραυγές του, ανέβασε δίπλα του, ένα μικρό κοριτσάκι, ντυμένο στρατιωτικά, που έκλαιγε!

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπτουλα Μποζκουρτ, που εργαζόταν στη Ζαμάν και τώρα ζει εξόριστος στη Σουηδία, χαρακτήρισε το όλο περιστατικό «αρρωστημένο».

Σύμφωνα με τον Bozkurt, το κοριτσάκι «είναι έτοιμο να γίνει μάρτυρας και να ταφεί με την τουρκική σημαία στην τσέπη της».

Το μικρό κοριτσάκι φορώντας στο κεφάλι του μπορντό μπερέ, αρχικά αμήχανο και εν συνεχεία βουρκωμένο εμφανίστηκε δίπλα στον Ερντογάν ο οποίος θέλοντας να το καθησυχάσει του είπε: «Αυτοί που φορούν μπορντό μπερέ δεν κλαίνε».

Ο Ερντογάν μιλώντας για τη Συρία, κάλεσε τους πολίτες της χώρας να είναι σε «ετοιμότητα για πιθανή επιστράτευση», λέγοντας πως πρώτος αυτός θα πάρει το όπλο ανά χείρας «αν χρειαστεί». «Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση, αν και η ανάγκη δεν είναι άμεση», τόνισε μπροστά στο κοινό του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here