Πολάκης: Στη σύσκεψη με Τσίπρα ξέραμε για δύο νεκρούς

Ο Παύλος Πολάκης παραδέχτηκε πως την ώρα της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό το βράδυ της Δευτέρας για την πυρκαγιά στο Μάτι υπήρχαν ήδη πληροφορίες για δύο νεκρούς. Ωστόσο αυτές δεν ανακοινώθηκαν γιατί «ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής βάζει τη σφραγίδα».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «την ώρα ώρα της σύσκεψης είχαμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δύο νεκρούς. Ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής βάζει τη σφραγίδα. Τι θα βγαίναμε και θα μιλούσαμε με βάση ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες;».

«Σαφώς και ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός όταν έφυγαν οι κάμερες» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Και όταν πλέον μπήκαν τα συνεργεία και άρχισαμε να βλέπουμε τι έγιναν στα σπίτια βγήκε μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ανακοίνωσε για 20 νεκρούς» πρόσθεσε ο κ. Πολάκης χωρίς όμως να διευκρινίσει εάν στις 2 τα ξημερώματα όταν και έγινε η ανακοίνωση από τονΔημήτρη Τζανακόπουλο είχε προλάβει να βάλει «τη σφραγίδα ο ιατροδικαστής».

Ο κ. Πολάκης είπε, επίσης, ότι «προφανώς δεν έγιναν καλώς καμωμένα τα πράγματα αφού είχαμε θύματα» ενώ έριξε ευθύνες στην άναρχη δόμηση στο Μάτι που «εμπόδισε τον κόσμο». Κατά τον ίδιο «μπόρεσαν να φύγουν 13-14.000 άνθρωποι από τα σπίτια τους και εγκλωβίστηκαν 1.000 στη θάλασσα».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here