Πολάκης σε Νικολάου: «Εκτός από το να ροκανίζετε λεφτά του Δημοσίου είστε και μια ασύστολη ψεύτρα»-Τι υποστηρίζει η Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής

Με τη σημερινή σας απάντηση κυρία Νικολάου αποδείξατε πως εκτός από το να ροκανίζετε λεφτά του Δημοσίου είστε και μια ασύστολη ψεύτρα», σχολιάζει ο Παύλος Πολάκης, την απάντηση της Σοφίας Νικολάου, γενικής γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής στα όσα κατήγγειλε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις τιμές με τις οποίες προμηθεύτηκε το Δημόσιο υλικά προστασίας για τα σωφρονιστικά καταστήματα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση-απάντηση του Π. Πολάκη:

«Η ΚΥΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ «απάντησε» στις καταγγελίες μου με αυτό το κατάπτυστο δελτίο τύπου (φωτό 1) νομίζοντας πως απευθύνεται σε ηλίθιους που δεν καταλαβαίνουν !!!

1)ΑΝΤΙ ΑΛΛΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ προς την κυρία Νικολαου κοινοποιώ ,σήμερα 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (που υπάρχει μεγάλη ζήτηση τέτοιων ειδών όπως λέει η κυρία Νικολαου για να δικαιολογήσει τη διπλάσια τιμή που αγόρασε τα γάντια νιτριλιου για τα σωφρονιστικά καταστήματα) δυο φωτογραφίες(φωτό 2-3) από καταστήματα διαδικτυακών πωλήσεων που φαίνεται σε ΤΙ ΤΙΜΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΝΙΤΡΙΛΙΟΥ !!(και όχι το κράτος που με τη μαζική αγορά μπορεί να πετύχει χαμηλότερες τιμές)

Σημειωτεον υπάρχουν και πολύ φθηνότερα από αυτά που ανέβασα!!

2) Με τη σημερινή σας απάντηση κυρία Νικολαου ΑΠΟΔΕΙΞΑΤΕ πως εκτός από να ροκανίζετε λεφτά του δημοσίου είστε και μια ΑΣΥΣΤΟΛΗ ΨΕΥΤΡΑ !!

Πρώτον η ΕΛΑΣ δεν έκανε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό όπως λέτε ,εσείς δεν πήρατε ΚΑΜΙΑ άλλη προσφορά και τρίτον όπως φαίνεται στη φωτογραφία 4 η προσφορά των 8,85 ευρώ/κουτί ,της εταιρείας που πήρε τα 6.500.000 γάντια της ΕΛΑΣ ,ΔΟΘΗΚΕ στις 18 Νοεμβρίου ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ όπως λέτε για να δικαιολογήσετε την «αρπαχτή « που κάνατε εσείς στις 3 Δεκεμβρίου με την ανάθεση των 17,5 ευρώ/κουτί!!!!!

ΚΥΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ,μετά και από αυτή την ΜΗ απάντηση ,ένας δρόμος σας μένει :Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ !Αλλιως πρέπει να σας ΑΠΟΠΕΜΨΟΥΝ !( εκτός αν σας έχουν υποχρέωση….)»

Η απάντηση της κ. Νικολάου

Σχετικά με δηλώσεις του βουλευτή Π. Πολάκη και καταγγελία περί δήθεν σκανδάλου σε προμήθεια προστατευτικού υλικού από την ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, διευκρινίζονται τα παρακάτω:

  • Ο κ. Πολάκης συγκρίνει ανόμοιες συμβάσεις. Η μία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διεξήχθη σε περίοδο όπου δεν υπήρχε ζήτηση του είδους και η άλλη της ΓΓ Αντεγκληματικής πολιτικής όταν η ζήτηση είχε αυξηθεί κατακόρυφα. Πιο συγκεκριμένα:
  • Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020 η Γενική Γραμματεία υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια γαντιών νιτριλίου για τα Καταστήματα Κράτησης σε όλη τη χώρα. Η τιμή κάθε συσκευασίας των 100 γαντιών, ήταν 17,5 ευρώ. Η συγκεκριμένη σύμβαση υπεγράφη διότι η προμηθεύτρια εταιρεία κατέθεσε την χαμηλότερη τιμή. Οι υπόλοιπες προσφορές ήταν 20 ευρώ, 20,35 ευρώ, 20,75 ευρώ. Αυτονόητα έγινε δεκτή η προσφορά των 17,5 ευρώ ως η πλέον συμφέρουσα.
  • Μήνες νωρίτερα-όταν η ζήτηση στην αγορά ήταν ελάχιστη- το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διενήργησε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια γαντιών νιτριλίου στην τιμή των 8,85 ευρώ ανά συσκευασία. Οι προσφορές των εταιρειών κατατέθηκαν τον Οκτώβριο, περίοδο κατά την οποία οι τιμές στην αγορά κινούνταν μεταξύ 8,85 και 9,95 ευρώ ανά συσκευασία.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι η σύγκριση που επιχειρήθηκε είναι άτοπη και καταχρηστική. Μόνη ομοιότητα είναι ότι αναφέρονται και οι δυο σε γάντια κι ότι έγιναν από φορείς του ίδιου Υπουργείου.

Με άλλα λόγια αν τα πράγματα είχαν γίνει αντίστροφα, δηλαδή αν η Γενική Γραμματεία έκανε διαγωνισμό τον Οκτώβριο η τιμή θα ήταν 8-9 ευρώ κι αν το Υπουργείο έκανε διαγωνισμό τον Δεκέμβρη, με τη μισή Ευρώπη σε καραντίνα, η τιμή θα ήταν 17-18 ευρώ.

Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here