Πολάκης σε Χρυσοχοΐδη: «Μαζέψτε την κ. Νικολάου-Πρέπει να παραιτηθεί ή να αποπεμφθεί-Νέες καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις

Νέες καταγγελίες για τις προμήθειες της Γενικής Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, με απ’ ευθείας αναθέσεις, απαρίθμησε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, με παρέμβασή του στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης στην Επιτροπή, στις 18 Νοεμβρίου η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησε μέσω απευθείας ανάθεσης, προμήθεια 6.000.000 γαντιών νιτριλίου προς 8,85€ το κουτί των 100.

«Μια τιμή που θα μπορούσε με βάση την ποσότητα να είναι και μικρότερη, αλλά είναι λογική τιμή», όπως σημείωσε, τονίζοντας επίσης: «Στις 3/12, μερικές μέρες μετά η κ. Νικολάου πραγματοποιεί προμήθεια για γάντια νιτριλίου πληρώνοντας 17,5€ το κουτί των 100 γαντιών».

«Εδώ είναι μίζα», υποστήριξε ο Π. Πολάκης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στο skroutz αν ψάξει κανείς θα βρει τα γάντια αυτά από 8 ως 10,5€. Του μπαμπά της είναι αυτά τα λεφτά ή του Ελληνικού λαού;».

Στη συνέχεια, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας απαρίθμησε τα πεπραγμένα της Σοφίας Νικολάου, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στις αποκαλύψεις του Documento για τις προμήθειες μασκών από εταιρεία που πουλούσε αμορτισέρ.

«Έδωσε για την απεντόμωση και τη μυοκτονία των καταστημάτων κράτησης 3 φορές διαδοχικά από 145.000€ σε μια εταιρεία η οποία διοργάνωνε συνέδρια και η οποία άλλαξε το καταστατικό της στο ΓΕΜΗ λίγες μέρες πριν πάρει τη δουλειά. Έδωσε 220.000€ για την απολύμανση των καταστημάτων κράτησης σε εταιρεία που φτιάχτηκε 5 μέρες πριν.

Πραγματοποίησε προμήθεια γαντιών και μασκών, ύψους 228.000€ από μια εταιρεία που πουλούσε έπιπλα κήπου.

Όλα αυτά η κ. Νικολάου, η οποία πήγε στην Κω μέσα στο δεκαπενταύγουστο, δέκα μέρες διακοπές, με έξοδα του Έλληνα πολίτη, προκειμένου να «ελέγξει» το εκεί σωφρονιστικό κατάστημα, με δυο υπηρεσιακά οχήματα και τέσσερεις συνοδούς ασφαλείας».

«Μετά τα σημερινά», κατέληξε ο Π. Πολάκης «θα πρέπει η κ. Νικολάου είτε να παραιτηθεί είτε να την αποπεμφθεί. Δυστυχώς, όμως, η πρώτη διδάξας, η κ. Νικολάου έχει βρει αντιγραφείς και στην κυβέρνηση, γιατί από ότι φαίνεται ο κ. Δημητριάδης και ο κ. Πιερρακάκης ζήλεψαν τις μεθόδους της. Αλλά αυτή είναι η δεξιά, πάντα έτρωγε και πάντα θα τρώει και ας το καταλάβουν όσοι την ψήφισαν».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here